Lemmikit, luonto, historia, kirpputorilöydöt, kirjat, juhlapyhät, vuodenajat, noitavainot, sadut, perinteet, valokuvaus, Taina Marjasen tontut, noita-akat, jouluhullu kyökkipiika, juhannus, vappu, pääsiäinen, pyhäinpäivä, halloween, meri ja Pyhäjoki

lauantai 29. joulukuuta 2012

VILLAPUSEROMANDALA

Vuoden viimeisenä haasteena oli mosaiikkimandala, jonka toteutin villapuseroni päälle särkyneen peilin palasista. Koska aiheessa sai näkyä myös jouluista teemaa, lähdin liikkeelle joulun perussanomasta, Valosta, joka oli syntynyt pimeään maailmaan. Villapuseroni kuvaa pimeää maailmaa, johon syttyy kirkas joulutähti ja enkelit, jotka ilmoittivat kaikelle kansalle suuren ilon. Koska villapuseroni suojaa kylmää ja tyhmää sydäntäni, se sopi taustaksi paremmin kuin hyvin:)

50 kommenttia:

  1. Kauniin mandalan teit peilin palasista, jossa kaunis tarinakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sirpa, tarina on vanha ja tuttu, ja se on kuulunut jouluuni jollakin tapaa lapsuudesta asti.

      Poista
  2. Olet saanut hienosti valon mandalaasi. Minulla oli vaikeuksia saada peilin palaset hohtamaan valoa. Varmaan tumma tausta auttaa kontrastina myös. Symbolisesti se on hieno.
    Minusta sydämesi ei ole lainkaan tyhmä, koska se on synnyttänyt näin hienon tulkinnan joulusta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tumma tausta toimi kontrastina aika hyvin, kuvaus ei silti onnistunut niin hyvin kuin olisin toivonut, joten perussäädöllä syvensin vaikutelmaa.

      Kiitos Una, sirpalevihjeesi oli niin hyvä, etten päässyt puusta pitkään, vaikka kovasti yritin, toisaalta mikään muu versio ei kyllä mielestäni onnistunut mitenkään, vaikka särjin jopa kauniin kynttiläjalkani prismakoristeen.. Kaikkea nämä mandalat teettävätkin:)

      Poista
  3. *´¨`*•.¸♥♥¸.•*´¨`*•. ¸♥¨`*•.¸♥♥¸.•*´¨`*• .¸♥
    ¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.
    *...* ::::::::╔════*☆.¸.☆*'════╗ ::::::::*...*
    *¨`*•♫..•:║ FELIZ AÑO NUEVO ║ ::*¨`*•♫.•
    *...* ::::::::╚════*☆.¸.☆*'════╝ ::::::::*...*
    ¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.
    ♥♥¸.•*´¨`*•. ¸♥¨`*•.¸♥♥¸.•*´¨`*• .¸♥.•*´¨`*•

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Millón gracias Carolina:) Kaunista uutta vuotta Sinulle.

      Poista
  4. Hei Mustis,
    hyvää huomenta,
    kaunis luominen!
    Onnittelut!

    Toivotan teille kaunis 2013
    haleja ja suukkoja


    (Toivottavasti ymmärrätte käännös!)

    ╔══════ Muchas Felicidades ════╗
    ** LES DESEO UN FELIZ AÑO 2013 **
    ╚═══════ Ricky el Vikingo ══════╝


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muchas gracias Ariel. Si, si:) Buenos lunes. On ymmärretty hyvin ja erittäin suurella kiitoksella. Feliz Año 2013. Halauksia.

      Poista
  5. Hieno! Ja tarinaa kertoo...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarinamme kertovat aina omaa kieltään Anja:) Simolle lämmin Uuden Vuoden halaus ja uusia, hurmaavia kujeita hänelle toivotellen.

      Poista
  6. Kaunis kullan- ja valonhohde lasinpalasissa. Enkelit ja tähdet saavat vapaasti liihottaa yötaivaalla :)Musta villapaita luo kauniin kontrastin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän Merike, tämä hohde tuli osaksi kynttilänvalosta ja kaikissa kuvissa se ei ollut aivan näin selkeä, joten ehkä kyseessä oli vain vahinko:) Kokeilen mielelläni kaikkea mahdollista mitä vaatimattomilla välineillä voi saada aikaan.

      Poista
  7. Hyvin ajateltu Mandala, mutta taisit mollata liikaa itseäsi, Mustis!<3
    Kiitos näistä ja kuluneesta vuodesta, ja oikein hyvää tulevaa vuotta 2013!<3333

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunista tulevaa vuotta Sinulle Aili ja samoin kiitoksia tarinoistasi. En tiedä mollaanko itseäni, ehkä se on vain rehellistä peiliin katsomista ja eräänlaista avautumista?

      Poista
  8. Välkehtivä on mandalasi. Blogisi taustakin on muuttunut valoisammaksi, uskon, että peilinpalaset tuovat säteillään sinun ensi vuoteen paljon uutta valoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniisti uskottu Perhotar, toivon että tämä voisi olla totta.

      Blogin tausta oli kieltämättä aika tumma aiemmin ja ehkä se heijastelee myös valoisampaa tulevaisuutta ja tätä hetkeä? Osaksi se johtui myös siitä, että yrittäessäni dynaamista näyttöä, menetin kaiken minkä olin aiemmin rakentanut itseni näköiseksi enkä saanut sitä enää takaisin kun halusin palata uudelleen perinteiseen.

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitoksia Kiiris, kiva kuulla että sanot näin:) Pähkäilen pikku päässäni välillä mitä sattuu ja tutuin tunne taitaa olla epävarmuus ja pelko siitä että onko sitä ihan huuhendaali:)

      Poista
  10. Hieno ideointi ja upea toteutus. Minusta siellä sydämessä on paljon muutakin, kuin tyhmyyttä. Sitä on meillä jokaisella ja pitää ollakin :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitään muuta sopivaa mustaa en löytänyt kuin vanhan villapaitani. Tunnen monesti oloni tyhmäksi, ehkä se on vain huonoa itsetuntoa? Kiitän Aina, sanoit sen niin nätisti.

      Poista
  11. Peilin sirpaleille tuli jatkokäyttöä. Hienosti toteutettu mandala.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen että niille voi olla käyttöä jatkossakin:) Nykypeilien sirpaleita voi käsitellä saamatta edes haavaa aivan toisin kuin joskus ennen. Peilimateriaali on muuttunut saman tyyppiseksi kuin autojen tuulilasitkin?

      Poista
  12. Peilienkelit ovat tosi hienoja ja vaikuttava mandala muutenkin. Kuin joulu yö, salaperäistä taikaa täynnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluyön lisäksi yritin kätkeä tähän vähän muutakin? Peilien sadoista palasista valikoituivat aika helposti nämä enkelihahmot, tähti oli vähän hankalampi. Kiitoksia Selma.

      Poista
  13. Ei kai se sinun sydän ole sen tyhmempi kuin muidenkaan. Hienoja lasienkeleitä. Hyvää uutta vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Harry. Kaunista uutta vuotta Sinulle. Toivotaan ettei se olisi ja ehkä se viisastuu pikkuhiljaa hyvässä seurassa:)

      Poista
  14. Luovuutesi kukoistaa pimeydestä huolimatta. Valo ohjaa kulkua.

    Onnea Uudelle Vuodelle 2013!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea ja valoa uuteen vuoteesi Liplatus! Pimeys armahtaa paljon, joten vähäinenkin valo tulee sieltä aivan eritavalla esiin?

      Poista
  15. Sädehtivää mandalaa. Olkoon ensi vuosi samanlaista säkenöintiä Sinulle.
    Hyvää Uuutta vuotta 2013.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos orvokki, kauniisti toivottu. Toivon Sinulle iloa alkaneeseen vuoteen ja samankaltaisia lennokkaita onnenhetkiä mitä koit viime vuonnakin:)

      Poista
  16. Hieno mandala. Kiitos käynnistä, tinat on valettu, nostan teillekin onnen maljat vuoden vaihteen kunniaksi - hölökynkölöky.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tarjoilusta ja maljan kohotuksista plätty, ilmakos vuosi alkoikin niin hyvin:)Toivottavasti tinat lupasivat Teille yhdeksän hyvää ja seitsemän kaunista? Ystäväpariskunnan seurassa kohottelimme niin vanhalle kuin uudellekin vuodelle ja koirakin sai torkkua kaikessa rauhassa rakettitulesta tarpeeksi etäällä auton perällä marinovillojensa päällä:)

      Poista
  17. Kauniisti valo taittuu peilisi palasista, upeasti koottu mandala!

    Sädehtivää valoa ja Onnea Uuteen Vuoteesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika yllättävästi valo viimeinkin tähän taittui, ehkä kuvauskulma osui vahingossa sopivasti ja toi kynttilänliekin esille. Kiitos Miivi, samoin Sinullekin valoisaa Onnen vuotta 2013!

      Poista
  18. Tummalta pohjalta valo loistaa tehokkaasti, niin myös tähdet pimeästä avaruudesta. Näen mandalassasi tähtiä ja minusta tähdet ja valo tuovat joulun mieleen.
    Taiteellista ja inspistäyteistä alkanutta vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuva muuttuu kivasti katsojan pohdinnan mukaan ja niin tässäkin. Kiitos kauniista sanoistasi Aimarii, inspiraatio ja innostus tulee ehkä sisältämme, mutta sen ärsykkeenä voi olla joku ulkoinen efekti ja tässä ne olivat Uunan sirpaleet, joista en päässyt yli enkä ympäri. Ne kummittelivat sitkeästi tähtiä je enkeleitä, vaikka tosissani yritin paristakin aivan eri materiaalista aivan muuta tehdä.

      Poista
  19. Heikunkeikun, Hyvää Uutta vuotta 2013 Mustis!!!!! ;)

    Kai olet tallettanut tässä hienossa Mandalassa olleet sirpaleet? Niitähän voi uusiokäyttää vaikka "Diskomandalassa" joskus tulevaisuudessa...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa kaksi kertaa Gee, sirpaleet ovat tarkasti tallessa, pitihän se pusero päällekin saada:)

      Niitä voi mainiosti uusiokäyttää, koska rakensin tämän kuvan kertakäyttöisesti vain tätä tarkoitusta varten, mutta sitä, missä ne mahdollisesti seuraavan kerran näkyvät, en kyllä kerro. Onnea, terveyttä ja vaurautta Sinulle tähän vuoteen.

      Poista
  20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavasti ajateltu Rip. Ilman pimeyttä meillä ei olisi valoakaan:) Toivon Sinulle paljon valoisia aikoja ja sitä että voisimme jättää ne synkimmät hetkemme jo eiliseen, menneisiin vuosiin. Käytännössähän se ei ole näin yksiselitteisen helppoa, silti olen sitä mieltä, että positiivinen muutos lähtee aina itsestä, olivatpa olot miten kurjia tahansa?

      Poista
  21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet aivan oikeassa Rip, itsestä ja omasta halusta eivät asiat suinkaan aina, jos juuri milloinkaan johdu, eivätkä muutokset puoleen jos toiseenkaan ole tunnetusti helppoja.

      Joku lohkaisi minulle kerran vaikeuksieni keskellä, että jokainen on oman onnensa seppä, silloin epätoivoisena, surullisena ja veljojienkin ahdistamana otti kieltämättä aika lujille ymmärtää tätä vanhaa viisautta ja sitä, että hyväähän se vain tarkoitti? Ehkä aika ja paikka vain olivat vääriä? Näin epäilin käyneen myös tuossa ylläolevassa kommentissani? Sävy vaikutti oksettavan opettavaiselta, vaikka ihan muuta tarkoitin. Pyydän anteeksi tökerää tapaani tuoda ko ajatus esille.

      Olen aika huono kestämään kurjia oloja, joten ehkä vakuuttelin asiaa enemmänkin itselleni. Ihailen ihmisiä, jotka positiivisuudellaan voivat liennyttää muidenkin ahdistunutta tunnelmaa hädän ja paniikin hetkellä. Luoda toivoa sinne, missä sitä ei olekaan.

      Poista
  22. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on Rip.

      Mielipiteet voivat aina riidellä, mutta ihmiset eivät:) Olen tavallisen suorasukainen, mutta virtuaalimaailmassa se voi olla vähän huonokin asia koska ilmeet ja eleet eivät ole pyytämässä sutkauksiani anteeksi? Kovin syvällisellä tasolla en toki aina kommenttejani kirjoittele, yleensä nakkelin niitä vähän sinne tänne, tosin mielestäni yleensä kuitenkin aika harkiten.

      Edelläolevasta tuli kuitenkin itselläni tunne siitä, että turhan keveästi heitin Sinulle takaisin, toisaalta varovaisuuskin tekee sanoista joskus vähän onttoja? Toisaalta mietin ensimmäisen kommentin yhteydessä omituisesti ja pakottavasti jostain syystä Anne Frankin päiväkirjaa ja ajattelin sitä, miten hekin selvisivät positiivisuudella kurjissa oloissaan, joutuakseen kuitenkin sitten sinne mihin joutuivat. Sitä tarkoitin etupäässä sillä asenteella.

      Poista
  23. moikka ja hyvää onnellista Uutta vuotta! Ajatuksella olet mandalaasi rakentanut se on kaunis ja paljon puhuva, oma kuvailusi avaa hienosti joitakin ajatuksiasi, lukijasi löytävät ehkä palan omaakin elämän kulkua. Meillä on elämä, että rakastaisimme paljon, se on tärkeintä. Lämpimin terveisin aikku, nykyään kuittaan gmail osoitteella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hellou KM Tupala ja hienosti kuitattu:) Mandala-haaste pakottaa minut silloin tällöin johonkin, joten pitää keksiä aina jotakin.. Vaikka kuva sinällään on helpohko ja yksinkertainen johon Uuna-usva antoi vielä vihjeen omilla siruillaan, teetti se tuskastuttavasti töitä, kun alkuun muutakin yritin.

      Rakkautta elämääsi ja uuteen vuoteesi katris:)

      Poista
  24. Paha olla, hyvä olla
    kukapa sen tietää, itse!
    Kuoleman porteilla polkee,
    kun kohta sirppinä taivaalla kulkee.
    Meritähtenä pohjoisen
    antaa aihetta Rakkauden!!!
    "Intruder"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis runo Anynymous:) Kiitoksia, ja aivan totta, eipä taida olla enää suuria aikoja siihen, kun jo kuljen kuunsirpin takaa tähtenä taivaalle:)

      Poista
  25. A very interesting photo!
    Many greetings!

    VastaaPoista
  26. I glad your visit and Thank you:)Voi Kiitoksia Ioan ja halauksia Sinulle, tämä oli aivan tyrmistyttävän ihana tunnustus:)

    VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜