perjantai 22. toukokuuta 2015

OHUT

malva, kukka


organzapussi, ohut


gilette, ohut, partahöylä
Makro- ja teema- aiheena oli OHUT.  Haasteen takana on PIENI LINTU (klik, klik) Ja mikäpä olisikaan ohuempaa kuin organzapussi, perhosen hento malvan kukka tai tappavan ohut vanha kunnon Gillette:)

34 kommenttia:

 1. Onnistuneet ohuet valinnat. Orgazapusseista tulee mieleen korut, malva on kauniin herkkä kukka ja partaterien kanssa pitää olla varovainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Rip:) Organza tunnetaan myöskin silkkinä, mutta tätä koru- tai lahjapussia nyt kuvasin. Malva on kuvattu jo viime kesänä vähän ennen kuin kaatosade pieksi ne maahan. Partakoneenterät löysin muistaakseni ullakolta kuten tuon ikivanhan säilytysrasiakin.

   Poista
 2. Kaikkea kaunista ja hienoa..;))
  Ihanaa viikonloppua sinulle, Mustis! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on paljon odotettu helluntaiviikonloppu, mutta eipä ole heilaa vaan on hautajaiset:( Olen itsekin vähän epäkunnossa, mutta se tuttua aina näin keväällä sen lisäksi että otin punkkirokotteenkin ja olen miettinyt olisiko osa kuumeilusta ja muista vaivoista ollut siitäkin johtuvaa. Otan kuitenkin tehosteen maanantaina.

   Heleätä helluntaita Sinulle Aili, täällä paistaa nyt, mutta huomenna kuulemma sataa.

   Poista
 3. Kivat ohuet aiheet, Gillette varsinkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Hensku. En oikein jaksanut paneutua tähän kuten aiemmin ja se näkyy varmasti kuvien ohuesta tasosta:)

   Poista
 4. Gillette myös kiinnosti.
  Voimia Sinulle viikonloppuusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Pappilanmummo:) Gillette on vanha kunnon merkki ja minusta tuo originaalipakkaus voi olla jo vähän harvinaisempi juttu. Kaunista helluntaita Sinulle, tänne on luvattu sadetta, mutta voihan se olla ettei tulekaan?

   Poista
 5. Kivoja ohuita juttuja. Viimeinen oli hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kirsi, viimeinen kuva olisi voinut teknisesti olla vähän parempi ja terävämpi, laatu jäi vähän ohueksi:)

   Poista
 6. Elämänlanka tuo mieleeni ohuen mutta myös lyhyen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaasti sanottu. Hyvin ohut on elämämme lanka ja ihmismielin ajatellen usein aivan liian lyhyt. Kun oma aikani tulee toivon itsekkäästi että Atropos kiirehtisi saksineen paikalle mahdollisimman pian, näin olen kyllä toivonut ja rukoillut monen muunkin kohdalla. Kiitoksia Bike:)

   Poista
 7. Olet löytänytkin monta ohutta!
  Ja hienosti ne olet kuvannutkin.
  Vai olet sinäkin rapu, niin muuten olen minäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en nyt kovin paljon, ystävän lahjoittamaa organza-pussia kuvasin kahteen kuvaan, mutta en ollut tyytyväinen näihin kuviin.

   Kyllähän rapu ravun tuntee:) Kuuhulluus riivaa ja panssarin alla, joka vanhemmiten on itsellä murtunut kokonaan, on hentomielireppana, joka tosipaikassa hallitsee tiukan ja määrätietoisen saksiotteen. Kiitoksia Harakka:)

   Poista
 8. Ainoastaan wanha kunnon Gillette on minulle tuttu ja sitäkään en ole parranajoon käyttänyt. Ovat käytännöllisiä ratkomiseen ja maalin skrabamiseen lasista... ;-) Toivottavasti Pohjanmaalla on taivaalla huomenna ohutta ja kaunista yläpilveä myrskytuulen jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gillette on partaterien aatelia, tosin muitakin tuosta loojasta löytyy kuten Tähti-, PAL- ja puntal-teriä. Jokunen Spesialikin jne. Kun olin lapsi, muistan miten isän vaahdotti saippualla ja raakasi partaansa tällä höylällä. Harvoin tuli haavaa. Luottokampaajani muotoili näihin päiviin asti myös kulmani partakoneen terällä. Monikäyttöinen kampe siis ja jopa tämmöistäkin on rikollisten kiusaksi tehty eli nyt tulee suoraa lainausta keskustelupalstalta:

   "ne "vanhan ajan" partakoneen terät eli semmoset kaks puoleiset lituskat on monelle lisävalon irtirepijälle kiva yllätys siellä pulttien ja ruuvien välissä.. Kerran näin yhen auton josta oli 225 boscheja yritetty repiä irti ja oli sinne pulttien väliin laitettu muutama niitä partakoneen teriä oli muuten ihan kivasti verta siinä lähiseudulla."

   "Faija kanssa kertoi joskus aikoinaan laittaneensa partakoneenterät prikoiksi uusiin valoihin,kun vanhat oli nussittu. Muutama yö oli mennyt niin oli ollut verta auton edessä ja lamput löysällä"

   Kiitos toivotuksista Leo, täällä on ollut kaunis aurinkopäivä.

   Poista
 9. Upea vastaus... ihania ohuita. Varsinkin tuo viimeinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Jaana:) Viimeisen kuvan idea oli mielestäni toimiva, mutta kuvan taso ei. Gillette partaterä oli ainut mikä tuli heti mieleen ja värkkäsin sitä auringon ja valon avulla, niin että sain sopivan varjon ja sitten muutin kuvan ajan henkeen sopivaksi mustavalkokuvaksi.

   Poista
 10. Organzasta ja kukasta olen samaa mieltä mutta...Gillette? Hmmmm... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Organzapussit ovat erittäin kauniita ja monikäyttöisiä lahjapusseja: Olen jouluna tällännyt pikkutytölle hiustarvikkeita, pääsiäisenä ystävälle suklaamunia ja rippitytölle korvakorut näihin eri tyylisiin pusseihin. Tyylikäs keksintö, joka viimeistelee lahjan.

   Kiitokset Uraäidille:)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitoksia Pieni Lintu, tämä oli aika jänskä haaste:) Bokeh-haaste jäi harmittavasti väliin, mutta nyt pitää ryhdistäytyä.

   Poista
 12. Miten kaunista käsityötä, onnistunut aihevalinta.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Kristiina:) Kun tappelin tuon partaterän kanssa niin hoksasin yht'äkkiä nämä ihanat pussit. Sain kerran näitä ystävältä parilla hilkulla vaikka kuinka paljon. Niitä voi löytää hänen tekemillä mainoksilla vieläkin Helmen sivulta pilkkahintaan.

   Poista
 13. Gillette on kyllä vaarallisen ohut ja terävä!

  Tuollaiset pussit ovat kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gillette on niin ohut ja terävä että sormiin uppoaa ellei pidä varaansa. Minulla oli myös kirurginveitsi askartelua varten, mutta kyllä sen terä jäi nyt kakkoseksi, onhan niitä kyllä hyvin ohuita niitäkin. Organzat ovat monikäyttöisiä ja nykyään niitä on vaikka minkä värisiä ja kokoisia, ennen oli vain koruille hyvin pieniä joko mustana, valkoisena tai hopeana. Kiitoksia Susu:)

   Poista
 14. Hieno vastaus haasteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Qaws:) En itse ollut näihin kovinkaan tyytyväinen, niistä puuttui mielestäni voima ja tehokuus, mutta haasteenahan olikin ohut:)

   Poista
 15. Kukan terälehden ohutta, katsoa voi, muttei koskea ohutta!. Hienot kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Mustarastas, nyt on jo sininen haaste menossa joten siihen pitäisi keskittyä..:)

   Poista
 16. Huomasin vasta nyt korttivarauksesi kesä tulee-kortista. Harmikseni sen kerkisi Aino varata ensin. Teen toki aina vaan lisää kortteja, jospa niistä löytyisi toinen mieluisa. Minulla on vapaat kortit sivupalkissa hevosen kuvassa. Vaihtaisin kortteja mielelläni kanssasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Enkuli:) Olen tehnyt vasta "aloitussarjan" ystävättären kanssa. Kaikki ovat eri aiheisia, ajattelin ne julkaista sinisen haasteen jälkeen, osasta en raski heti luopuakaan. En jaksa mihinkään suurimittaiseen vaihtoon tai kortin tekoon lähteä, mutta mielenkiinnosta piti kokeilla. Mitat olivat vaikeita, vaikka mittasimme muka tarkasti ja leikkasimme itse korttipohjat, millin - ½ mm heittoa tuli väkisten, onko tämä tavallista?

   Poista
 17. Hienosti keksittyjä ohuita asioita ja aivan upeita kuvia.
  Kiitos hauskasta kommentista siniseen postaukseeni.
  Odotan innokkaasti sinisiä kuviasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Sara:) Sininen ajatus vähän tökkii, mutta kyllä se sieltä löytyy pikkuhiljaa. Nämä ohuet olivat vähän pakkopullaa, mutta pääasia että roikun jotenkuten haasteessa:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜