perjantai 4. marraskuuta 2011

HALLOWEEN ja PYHÄINPÄIVÄ

Jostain syystä minulle tulee aina tulenpalava kiire juhlien kanssa ja niin kävi nytkin. Halloweeni ja Pyhänpäivät painoivat päälle kuin yleinen syyttäjä. Onneksi minulla oli apuna Taikaluuta ja pieni kissani Luke, joka osasi naamioitua vaikka taikuriksi :)

Tänä vuonna en ollut varma pitikö minun olla Wanha Wampyyri, Wicca, Druidi vaiko Maagi, koska työvuorolistani laatija Uriel joutui perumaan kaikki loppuvuoden työt saadakseen ensivuodelle 21.12.2012 suunnitellun maailmanlopun siirtymään jonnekin hemmetin tulevaisuuteen. Kaikki johtui siitä että Lucifer-luuseri sai yht'äkkiä päähänsä että uusi maailmanloppu olisikin paljon parempi 21.12.2112 tai ehkä 22.2.2222, jos ajatellaan pelkästään Sosigeneksen Juliaanisen kautta paranneltua Gregoriaanista kalenteria.
Ongelmana on vain se, ettei se näin numeraalisen kauniisti päde juutalaisen tai kiinalaisen kalenterin sen kummemmin kuin Mayojen baktuminkaan kanssa. Siinäpä onkin sille ryökäleen Pirulle taas miettimistä ja siihän  saattaa taas vierähtää vuosisata tai parikin ennen kuin se saa aikaan uuden maailmanlopun,  sillä Lucifer on todella hyvä ottamaan aikalisää, mutta huono tekemään päätöksiä. Urielin miekka on laskeutunut alas ja sen varoittava kimallus on merkkinä niin Luciferillekin kuin muillekin, joten minulle ei tulisi mieleenkään häiritä Häntä juuri nyt, sillä ärtyneenä Hänen pelkkä katseensa luhistaa puoli aurinkokuntaa. Mutta koska lupasin tuurata Yönsiskoja vuorovuosin niin hoksasin yht'äkkiä että persoonathan on aika helppo yhdistää pienellä tuunauksella ja nopealla vaatteen vaihdolla yksi-yhteen! 


Vaikka pärjään vielä Noitana jotenkuten ja syrjäytän urosdruidit ja maagit tullen mennen niin vampyyri-look vaatii aina vähän enemmän tuunausta:) Tulenpalavan kiireen vuoksi päädyin vain pariin kuvaan.

Kurkistetaanpa aluksi vaikka tänne. Huhuuuu! Anybody home? Varjoja verhoissa ja outo häilähdys... shhh. nyt pitää olla ihan hiljaa, sillä jos verho vähänkin heilahtaa..niin IIIIIIIIIIIIIK ! V a r o  nyt vähän, sehän voi olla vaikka vamp...

Voi ei, unohdin taas hampaani pöydälle! Miten noloa, yritin metsästää pelkillä raudoilla ja sen takia brakettikin otti ja särkyi! Mikä tohelo olenkaan, mikään ei enää onnistu luontevasta vampyyrilookistani huolimatta ja valokin ottaa niin silmiin ... Parempi siirtyä vain viimeiselle portille, missä särkin kolhiintuneen sydämeni kerran kokonaan.


Viimeisellä portilla
Musiikiksi valitsin rakastamaani Stratovariusta - Forever - sopi mielestäni niin aiheen kuin videonkin vuoksi hyvin. Toivon rakkaalleni kauniita unia ja vain hyviä muistoja meistä. Olen haudannut palan sydäntä kanssasi, mutta en ikinä muistoja, kaipausta.


"Tie luotas lähtien
hämärtää.
Vain kuvat tähtien
syöpyy veteen:
Niin silmäin eteen
sun silmäs jää"

Edellinen lainaus on Kaarlo Sarkian kauniista runosta nimeltään Erottua, joka alkaa sanoilla "veet syvät päilyvät ikävää". Runon lohduttomuus tavoitti minut suuren pimeyden ja surun keskellä neljä vuotta sitten.Linkeistä  löydät jotakin Kekristä, Halloveenista ja Pyhäinpäivästä :)

Hautausmaan jälkeen lähden Wicca-siskojen kokoukseen, katsotaan löytyykö sieltä muuta kuvauksellista kuin tämä vuoden 2011 vicca muoti, johon kuuluvat korut, esimerkiksi tämä kaulakoru, minkä tuunasin lapsenlapsen halloveenhatun hämähäkistä ja kukkaruukun mustasta ripustusketjusta:) Mielestäni siitä tuli todella hieno. Rannekoru on varastettu ja korvakorut kerjäsin ravintolassa sukulaistytöltä ja luudan lahjoitti eräs ystävätär jo pääsiäisenä. Puku taas on kirpputori löytö, jonka sain ystävältä lahjaksi ja siinä 38 päällystettyä nappia ja hihoissa kaksi:)


Turhaanpa tuunasin ja laittelin hienoja pukujani. Lapsenlapsikin haettiin hyvissä ajoin kotiin, mutta luutani oli bussien kanssa samaa mieltä siitä, että nyt oli liian suuri Pyhä tyhmän vampyrskan kuskaamiseksi kaupungin huvituksiin. Kaikki ystävätkin olivat aloittaneet jo juhlimisen tai eivät muuten olleet kyydityspäällä. Eipä auttanut muu kuin vönkiä peiton mököttämään ja taisihan siinä muutama itsesäälin kyynelkin pirahtaa:) Aika harvoin, jos milloinkaan olen menossa juuri mihinkään, enkä varmasti koskaan ennen ole valmistautunut näin huolellisesti. Kyyditykset kannattaa tietysti miettiä vähän etukäteen ettei käy yhtä kurjasti kuin minulle, joka en sitten saanut esitelläkään nimikko-otustani, niin hieno idea kun se minusta olikin. 

Valokuvat omia, yläkuvan pikku kisu ja hieno vicca lainattu Nexus-galleriasta.

28 kommenttia:

 1. Ja minä synnyn pyhäinmiesten päivänä jälleen!Hyvää Halloveetä Mustis!!!!!!!!!Upeaa musiikkia.

  VastaaPoista
 2. Hyvää matkaa Mustis!
  Onhan luudassasi talvivarustus?
  Ja kissa Leolle turkki turkin päälle ? Lämpö on tärkeä juttu. ;D

  VastaaPoista
 3. Kiitos Mustis! Jälleen kiva kirjoitus!

  Minun amerikkalaiset ystävät a sukulaiset toivottivat Hirveää Halloweenia jo viime viikon lopuksi! :D

  Minä menin naimisiin Pyhäinpäivänä 39 v sitten! Ziisuz kun siitäkin on jo aikaa, erostakin on jo jotain 15 v. Mihin se aika katosi! Joku Noita Nopeako sen vei?

  Minäkin tykkään Stratovariuksesta! Una hermosa balada!

  VastaaPoista
 4. Musiikkia en kuunnellut, mutta tekstistä kuvastuu aito, oikea, ihanan kammottavan kolkon kaunis Halloween-tunnelma!

  VastaaPoista
 5. Ajattelin sanoa: Ajatuksella, tyylillä ja huumorilla tehty, mutta en sano, koska sanomiseni kuitenkin tulkitaan miten sattuu (ja ties mihin):)

  PS Jos kuulit viime yönä ulvontaa, se oli tuuli tai oikeasti susi - en minä. Enkä minä ole (vaikket ehkä usko) mikään ihmissusi. Silti uskon, että homo homini lupus.

  VastaaPoista
 6. Monenmoista asiaa, mutta nyt erityisesti kirjoituksessasi koskettaa minua nuo Pyhäinpäivään liittyvät erittäin kauniit tekstisi.
  Toivotan Pyhäinpäivän rauhaa!

  VastaaPoista
 7. Hieno teksti jälleen. Pidän tavastasi kirjoittaa, se kiehtoo mielikuvitustani. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 8. Niinpä, toivotuksesi rakkaillesi kosketti. Stratovariusta on tullut todella kuunneltua aikanaan ja aina välillä palaan sen pariin, tietyissä mielentiloissa. Eletään pyhäinpäivän yli, muistellen ja kaivaten, eteenpäin ryömien...:)

  VastaaPoista
 9. Hauska ja myös herkkä teksti!
  Vilkaisin ikkunasta ulos iltapimeyteen enkä nähnyt Sinua, mutta tiedän, että olet liikkeillä...

  VastaaPoista
 10. Tiedän kyllä, että kuulut skorpionien pahaan sukuun valde, mutta minäpä osaan jo väistää ja otan hyvinkin mieluusti vastaan toivotuksesi:)Stratovarius sytytti sydämeni viimeistäänkin silloin kun kuopus ihastui musiikkiinsa ja kirjoitti Black Diamondin sanatkin minulle.

  VastaaPoista
 11. Voi ei Madame Quu, mistä arvasitkin tämän iltaisen juttuni? Muistatko muuten tätä jänskää Leo kissaa jostakin kauempaa, se kulki eräässä tarinassa jo kauan sitten, aika enteellistä?:)

  Menit naimisiin siis Vainajien päivänä Laali, mielenkiintoinen ja ja vähän erikoinen hääpäivä, mutta ei yhtään sen huonompi tai parempi kuin joku Juhannuskaan? Aika todellakin karkaa käsistä, enkä tajua mitenkään että lapseni ovat kohta vanhempia kuin minä??

  VastaaPoista
 12. Musiikkia ei aina viitsi eikä tarvitsekaan kuunnella, olipa kirjoittajan mielestä miten hyvää ja sopivaa tahansa, itsekin hyppään usein pelkkään tarinaan ja Sinulla on ilman tehosteitakin niin mukavia ja viihdyttäviä juttuja Petriina, että niitä on aivan ilo lukea ja niinhän se pitäisi ollakin. Kunnon tarina ei kuvia eikä musiikkia VÄLTTÄMÄTTÄ kaipaa:)

  VastaaPoista
 13. Anonyymi, olen todella pahoillani jos olet joutunut braketteihini, mutta joskus saattaa niinkin käydä, jos erehtyy liikaa meikäläistä hymistelemään, tosin tuo ajatuksella, tyylillä ja huumorilla, oli kyllä aika kauniisti sanottu, mutta ok, hyväksyn tämän ilman pitkiä hamp.. siis braketteja:)

  Kiitän Sinua RIP, toivomuksesi oli enemmänkin kuin tarpeen ja olen onnellinen, ettei minun tarvinnut nyt mennä Pyhäinpäivän hartauteen, eikä kirkkoon. Täällä on traditiona se että kirkossa sytytetään jokaiselle vuoden mittaan kuolleelle oma kynttilä.

  VastaaPoista
 14. Voi kiitoksia valokki, olemme varmaan vähän sielunsiskoja tässä suhteessa.. mystiset tarinat ja kuviot kiehtovat aina ihmisiä ja Sinulla on vielä hieno kuvien käsittelytaitokin, itsekin haluaisin lisätä ja poistaa ja katsoa mitä seuraa, mutta minulla vain perussäätö, koska en ole ehtinyt tai jaksanut muuta opetella, mutta ajatuksia olisi miten pitäisi olla jne.. Photoshop etc mahdollistaa vaikka ja mitä, mutta toisaalta on hauskaa kuvaustilanteessakin laitella juttuja ja katsoa mitä tapahtuu, niitä en ole vielä laittanut ja ne ovat niin lapsenkengissäkin ettei niitä edes kehtaa..

  VastaaPoista
 15. Yhden kekriin liittyvän osion jätit pois: jakoajan. Eikö senkin merkitystä pitäisi tähän aikaan muistella? (Tämä nyt ei sitten tarkoita, että artikkelisi olisi jotenkin puutteellinen:))

  VastaaPoista
 16. "Onneksi pärjään kuitenkin vielä Noitana jotenkuten ja syrjäytän monet urosdruidit ja jopa maagit tullen mennen sillä Ouriboros-loitsut ja muut vedän kyllä yhtä tyylikkäästi kuin ainakin Mandrake the Magician;)"

  Ohhoh! Itseluottamuksesi on edelleen tämäkkä, kuten tarinan kerrontakin...;D
  Näitä lukee mielellään, kun tyylisi on kepeää ja huumorin sävyttämää, lisättynä faktatiedoilla...:)

  Stratovariusta kuuntelen aina mielelläni, kiitos!

  VastaaPoista
 17. Ihailemani pitsit meinasi melkein jäädä tuonne kaiken muun taakse kun jouduin lähtemään kesken veisuun pois, mutta joskus on ollut kovastikin tämä ryömimisvaihe - ei siis ryömintävaihe:) päällä ja tottakai on välillä vieläkin.. kukapa sen määrää mikä aika on surulla ja luopumisilla, ei kukaan? Pikkuhiljaa on vain edettävä eteenpäin, vaikka vieläkin tuntuu välillä aika omituiselta tämä uusivanhaelämä.

  Kiitoksia Milena, eipä ollut aivan turha reissu sekään? Mielelläni näkisin Sinut vaikka useamminkin:)

  VastaaPoista
 18. Olet Sinä melkoinen ajatustenlukija anonyymi, mutta älä mene silti tapahtumien edelle, kaikki ajallaan, en minäkään mahdottomiin ratkea:)

  Hyvä huomio ja kyllä se mainintana oli myös Kapposissa, tosin vähän laiskasti ja huolimattomasti yhdistettynä Kekriin, joten otin väärän sidesanan pois ja lisäsin oikean and wait a minute, please:)

  VastaaPoista
 19. Itsetuntoni on monessa asiassa todellakin aika huono Gandalf ja on hienoa että jämäkkyyttä vielä jostakin löytyy, vaikka sitten isottelevalla huumorillakin:) Taika Jim oli pikkutyttönä yksi lempisarjakuvia ja vaimonsa Narda tietenkin suuri naisihanteeni ja olihan siellä Lusifer niminen velikin, kuinkas muuten?

  Stratovariuksen musiikki (Tolkin myötä musiikki keveni ja vähän muuttui)on ollut todellinen lahja suomalaiselle musiikille ja yksi myydyimmistä kautta aikojen eikä aivan turhaan, metallia todella moneen mukuun?

  VastaaPoista
 20. Lapsena, kun valtakunnan kakkospäivälehti (Turun Sanomat) päivittäin kolahti postiluukusta, olin kärppänä hakemassa sitä. Ensimmäiseksi plaraamaan sarjakuvia lehden peräpuolella. Mandrake, Narda ja Lothar olivat myös suosikkejani. ;)

  Alkupäässä olevat linkkisi ohjaavat nyt näkyvämmin Halloveenien vanhemmille sivuille!

  VastaaPoista
 21. Huomaan, että olet lisännyt tähän omaasi sitten viimelukemani.

  Uskon ja toivon ja tiedän vahvasti, että näille vielä löydät käyttöä, joten et tehnyt turhaan näitä hienouksia.

  Toivottavasti kyyneleesi ovat jo hellittäneet näiltä osin.

  Oppia ikä kaikki ja aikaan valoisaan tällä sekunilla taion Sinut.

  VastaaPoista
 22. Kiitoksia kauniista ajatuksesta Rip, olen aika kova hassuttelemaan ja teki mieli tehdä ihan muotisivukin tuosta viccomuodista ja puvusta.. Haravoin heti töistä tullessa, aina on satanut kun olen tullut duunista tai sitten on ollut niin myöhdä, etten ole ehtinyt ja aamulla en ole ehkä viitsinyt, niin pyhäinpäiväksikin jäivät, mikä häpeä? Naapuritkin tuossa huikkailivat ohimennessäänn ja huomenna on ylimääräinen VP, joten kyllä tämä taas tästä:)

  VastaaPoista
 23. Niin se on..on se niin..
  Kiitokseni kauniista postauksestasi ♥

  VastaaPoista
 24. Ullis kauniit kiitokset itsellesi, Elämässäni olen takuulla kaikki nauruni itkenyt, mutta ei se tarkoita ollenkaan sitä, etten uskaltaisi edelleenkin vähän nauraa tai hullutella, ainakin nyt joskus:)

  VastaaPoista
 25. No voihan, niinkö kävi ettet päässyt juhlaan, harmi.

  Lystiä vaihteluahan Halloweenilla saa pimeään kosteaan syksyyn, ken jaksaa juhlia.
  Minulta on jäänyt aina Halloweenjuhla juhlimatta, en tiedä miksi. Vappu krääsällä tulee välillä juhlittua.

  VastaaPoista
 26. Vappuhan onkin oikeaa karnevaaliaikaa Liplatus, mutta se on vielä niin kaukana:( Olen istunut kirkossa monet Halloveenit ja Pyhäinpäivät itkemässä omaisiani milloin vähemmän ja milloin enemmän, joten ajattelin että nyt olisi sopiva aika jo repäistä ja vähän hullutella.

  Ehkä tämä oli jonkun mielestä vähän loukkaavaakin, mutta toisaalta ottaen synkän historiani huomioon, tämä oli ihan tervekin piirre? Mutta onhan näitä parempiakin juhla-aikoja vielä jäljellä, joten eiköhän kohta tempaista jotakin muuta ainakin yhtä tonttumaista:)

  VastaaPoista
 27. Kun kuljet pää allapäin et näe taivasta.Hymyni sinulle ja voimia pimeyteenTv ex hulivili

  VastaaPoista
 28. Kiitoksia valtsu, tulivat kyllä kuin mittatilaustyönä nämä toivotukset ja eipä aikaakaan, kun hulivilität itsekin entiseen malliin:)

  VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos:)