lauantai 17. joulukuuta 2011

KYÖKKIPIIKA RUMPAA

Pikkutonttu, lapsenlapsi, joulu
Mummun pikkutonttu
Jouluhullu kyökkipiika otti varaslähdön rumpaamalla vapaapäivinään jo ennen Annaa ja syy siihen istuu tässä vasemmalla puolella:)

Penkoessaan muistoja piika löysi rakkaan pikku tonttunsa, joka muistutti häntä siitä, etteivät joulun tinkelitankeli-rinkelirankeli-jutut ihan itsekseen tulleet, kuten eivät kranssit tai havupallotkaan kamanan pihtipieliin. Joten tulipalokiireellä piti hösäyttää joulukorttiaskartelu käyntiin ja valita sen verran työläs malli, että tekemistä voisi hyvällä omallatunnolla siirtää huomiseen ja ylihuomiseen ja sitä seuraavaan huomiseen niin kauan, niin ettei niitä hemmetin kortteja tarvinnut tehdä ollenkaan - tai ei ainakaan tämän vuoden joulupostiin:)

Pääasia on että aika kuluu, roskia tulee ja pääkoppa kuumenee kuin saunankiuas arpoen ehtiikö- ei ehdi- ehtiikö -vai ei:) Aivoja pommittavat myös ajatukset paketoinnista, leipomuksista ja siitä että pakollinen mattokin olisi hyvä laittaa jo likoamaan. Joten sakset, nauhat ja kortit äkkiä pitkin lattiaa ja verannan siivous yhdistettynä laatikkohösseliin, kakkujen leipomiseen ja piparkakkutaikinaan kävi laiskalla jo melkein työstä:) Joku tuoksu, ikäänkuin muisto, juorusi kyökkipiialle että lanttulaatikot ovat valmiita ja porkkanalaatikotkin uunissa:)Kyökkipiika on konservatiivisesti sitä mieltä, että joulun kahvipöytään kuuluu ehdottomasti taatelikakku ja hieno hiekkakakku pakollisten torttujen, piparkakkujen ja pullan lisäksi. Mutta kuinkas sitten kävikään? Hieno kakku halusikin näyttää vähemmän hienolta ja syyhän oli ilman muuta uudessa uunissa ja upouudessa kakkuvuokassa, joka ei vielä ymmärtänyt, että kakku luovutetaan tekijälle! Kyökkipiikaa tästä ei  ainakaan voida syyttää!


olkipukit, taatelikakut, joulu
Ja jos jossakin vähän onnistui, niin heti olivat nämä peevelin persopukit riitelemässä makupalasta ja arvostelemassa tuloksia. "Tomusokerilla on peitetty, ettei palanut näkyisi" hirnuvat pukit vahingoniloisesti. Ajoin ne äkkiä matkoihinsa ja uurastin nisset ja nasset uuniin. Homman vauhdittamiseksi sain apua itseltään Wilhelm Telliltä, jonka halusin ehdottomasti ja vain Vadrum-kuorrutteella:)
Vaihtoehtoisesti voi valita vaikka "Rudolf the rednose reindeer"-kappaleen, MUTTA ainoastaan ja vain teknoversiona, joten älä kuvittele pääseväsi yhtään helpommalla:) Klassikot rusikoidaan nyt tyylikkäästi kyökkipiian malliin ja katso, miten siinä kävi? Uuni olikin oikea taikauuni ja piparit muuttuivatkin joulupulliksi:)

joulupullat, leipominen, joulu

Ihmeellistä on joulun taika. Se ei kuitenkaan ole mitään verrattuna Cola-pukkiin, joka erään kerran erehtyi kyökkipiian keittiöön. Sitä pukin ei olisi pitänyt tehdä, sillä Hän muuttui kokonaan siniseksi eli juuri sellaiseksi kuin oli alunperin tarkoitettukin:) Monet ovat valheellisesti siinä uskossa että hän on se punapukuinen  - ulkomuodosta päätellen oman osansa kolaa kitannut Jenkkihössäke. Mutta totuus on tarua ihmeellisempää ja se on tässä!


Lisäksi kyökkipiika piilottelee keittiön nurkassa iki-ihanaa possuaan, joka on selvinnyt tontun hellässä hoivassa jo useita vuosia ilman suurempia havereita, mitä nyt jalka ollut vähän kipsissä ja korva kuurona parista tällistä, mutta kuten kuvasta näkyy, ei se tämän parin yhteiseloon ja jouluiloon ole juurikaan vaikuttanut:)


Toivotan Sinulle mukavia lahjanvalvojaisia ja onnistuneita paistoksia, etenkin jos kyse on perunaloojasta, jonka voit tehdä allaolevalla ohjeella. Joulunvihaajille on paha toivottaa mitään ja tuskinpa he tänne pahemmin eksyvätkään:) Itselläni joulun viharakkaus-suhde jää vielä kuitenkin rakkauden puolelle.

PlagiaaTeille ilmoitan että kuvat ovat omia kuten muistotkin:) Pottulooja-ohje on Martta Vendelinin iki-ihanasta joulukirjasta ja tuubetus on Vadrumin (A.Vadrucci) hienosti raiskaama klassikko, johon lupaa ei ole saatu, eikä sitä ole kysyttykään:)

42 kommenttia:

 1. Piika olikin ahkerana!

  Minä vain laiskottelen! :(

  En ole jouluhullu mutta joulurauhaa tarvitsevat kaikki!

  Yksi vika tässä tekstissäsi on ja se on se, että se meinaa aiheuttaa jouluhulluutta, tai ainakin leipomishulluutta...

  Ja nuo laatikot... mmmm... nam...

  :D

  VastaaPoista
 2. Jooo... tiedetään... kokemusta on..
  Kun kyökissä alkaa tapahtumaan ennen Joulua minulla on tuossa ulko-oven vieressä täyspakkaus kameraa valmiina.
  Ei muutako ulos kuvaileen....!
  Nyt se tuo aika vähän rauhoittaa.
  Oppia ja ikä kaikki.
  Rauhallista Joulua...

  VastaaPoista
 3. raap raap. tassu tässä.. laatikoita maanantaina kyllä muuten onkin jo puoli valmista.mitä nyt tortut syöty;)) saa tehdä lisää..Oikein ihanaa joulua mustikselle!

  VastaaPoista
 4. Hyvä jos jottain saa agiteerattua Laali, kyllä ne laatikot aina maistuvat ja helpottavat kummasti sitä joulun ajan ruuanlaittoa, minä jo ensimmäiset lahjasinapit ja sienet sain:)Itsellä vielä pakkausrulianssia edessä..

  VastaaPoista
 5. Aivan Eko, elämässä viisastuu ja oppii varomaan tätä kyökkipiikahulluutta ja mikäli oikein muistan, eivät aivan huonoja reissuja nämä ole olleetkaan, kunhan ehdin niin tulen heti ihailemaan saalistasi:)

  VastaaPoista
 6. Minä tein kaksi kakkua kerralla, ja maistoinkin paksuhkon siivun!

  Ja minä olen karpannut, nyt se raukesi! :D

  VastaaPoista
 7. Jeps Katris minullakin on parit tortut jo tehty ja syötykin, vierasvara on ja se täyte odottaa oikeaa taikinaa, joten kuvia ei adventtitortuista enää voinut laittaa;) Kiitos aikku samoin Sinulle.

  VastaaPoista
 8. No, joulu on vain kerran vuodessa ja silloin saa yölläkin syödä...

  VastaaPoista
 9. Hyvää jouluun valmistautumista jouluhullulle kyökkipiialle!

  Hienoa, että uusi uunisi alkaa pikkuhiljaa totella Sinua ja pukitkin saavat mussuteltavaa...;)

  Kiirettä on tainnut pitää, kun olet ehtinyt vielä kaiken touhun keskellä bloggaamaankin lukijoille mukavaa joulumieltä vauhdikkaan rumpalin tahdittamana...Kiiiitos!!! :DD

  VastaaPoista
 10. Onhan Sinulla rumpa ollut, kun noin paljon ihania leivonnaisia:)
  Kelpaahan sitä leivoskella, kun on noin taitava rumpali, lyömässä tahtia!

  Kiitti kivasta blogista ja joulun odotuksia, Sinulle:)

  VastaaPoista
 11. Voi sentään Mustissisko, oletpas ennättänyt! Nostan hassua hattuani ja virnistän perään.

  Jouluhössötystä Sinulle ja lähelläsi oleville mielin määrin, mie eläkeläisenä ennätän vähemmällä viuhtomisella, kas kun aikaa on! Väleen joudun jopa joutilaana oleilemaan... hih..

  VastaaPoista
 12. Sullahan onnistuu kaikki, kuvat rumbat, tontut, kirijotukset, jopa leivonnaiset ym. ym.
  Ihanan tuoksuista ja lempeää Joulua Sinulle Mustis, minäkin siirryn tässä jatkamaanm tonne kyökin puolelle.

  VastaaPoista
 13. Voihan vitsi sun kanssas Mustis!
  Taidat olla oikea jouluihiminen?

  Tuleneeko kaikki menneeksi, kysyn vaan?

  Musavalintasi tahdissa taidan kuiteski tehdä muutaman joulutortun :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos Gandalf itsellesi, kieltämättä aika kiirettä, mutta jouluna on aina ja tämä rumpalikin sen näkyy tietävän:)

  VastaaPoista
 15. Kiitoksia Helmiina, kakut eivät onnistuneet ihan odotetusti, mutta luultavasti eivät syöntiä haittaa ollenkaan, nykyään laitan jo vähän kaakaotakin tuohon taalelikakkuun:)

  VastaaPoista
 16. Luultavasti värkkäät herkkujasi kyökissä paljon enemmän kuin minä anna ja joulukalasi ovat varmasti jo valmiita, minä teen korkeintaan suutarinlohta? Eläkeläisillähän sitä kiire vasta onkin olen jostakin huomannut:)

  VastaaPoista
 17. Hitsit piti ottaa yhteisvastaus, mutta kiireessä katkon kommentitkin:)

  Plätty sinä mestarikokkien ja mukavien illanistujaisten esiäiti, Sinulle en kyllä varmasti pärjää, vaikkei tämä kilpailu nyt olekaan... mutta yritän parhaani ja näköjään pyörin ja hyörin jo pelkkää ympyrää. Samoin sinne kivaa joulua ja hössötystä:)

  Jeps Ullis olen jouluihminen henkeen ja vereen ja todella sairastunut tähän viheliäiseen tautiin (nimeltä joulu:))mutta kiva kun musiikki kelpasi, Vadrumin rummuttama Vihelm Tell oli ensimmäinen johon ihastuin, kun kuopus sitä minulle mainosti joskus yli vuosi sitten.

  Ja tulevat kaikki varmasti syödyksi tottakai, näkö ei ratkaise vaan maku:)

  VastaaPoista
 18. Voi SiskoMustis, teen kaiken vasta torstaina ja aattoaamuna! en viitsi etukäteen...

  Minä lienen siittä harvinainen eläkeläinen, että en ole suostunut kiirettä kantapäähäni keräämään! Elän omaan tahtiini, ideana on slow life!

  VastaaPoista
 19. Piti sanomani DOWNSHIFTING -elämäntapa!

  Hitaasti kiiruhtaen - elämä omissa käsissä ja itse oikealla paikalla omassa elämässä!

  VastaaPoista
 20. Muistat varmaan Mustis-hyvä, tuon joulunajan jatkumon: Sehän on vanhastaan ollut kekristä(=keyri, köyri)Nuuttiin. Joulu on oikeastaan ollut hyvin pakanallinen ja joulurauhan julistuksella alunperin varoiteltiinkin (etenkin kaupunkilaisia) ylettömistä juomingeista ja tappeluksista. Nykyinen typistetty julistus on enää perinteen vaalimista (eihän kukaan enää jouluna juo ja tappele!). Joten en toivota turhan päiten Sinulle rauhallista joulua vaan paremminkin lahjakasta pukkia (minkä tuloa en kiltteytesi huomioon ottaen yhtään epäile) ja muistutan vain, että jouluna keskiyöllä voit tietysti tehdä sen taian - niin, sen, jonka hyvin tiedät!

  VastaaPoista
 21. Olá Mustaleski

  Feliz Natal a vc também.
  Adorei seu blog e já estou te seguindo. Vou aguardar a sua visita e ficarei feliz se me seguir também.

  Bjoooooooo...............
  www.amigadamoda1.com

  VastaaPoista
 22. Niin Anna toiset osaavat sen taidon, minä vasta treenaan:) Torstai on työntäyteinen päivä ja vieraita piipahtaa illalla ja sen jälkeen pitäisi itse piipahdella myös pakettien kanssa.. Minusta olisi ihanaa jos joulukiireet olisivat jouluna seesteisesti ohi, siis aattona.

  VastaaPoista
 23. Niinhän se olikin anonyymi, muistan sen ajan oikein hyvin:) Silloin osattiin ryypätä paloviinaa ja laulaa kunnon rekilauluja, melkein kyllästyttää tämä nykyajan pliisu meininki..Lahjakkaita pukkejahan tässä odotellaan ja etukäteislahjontaa olen mukavasti jo saanutkin. Jos tahti pysyy edelleen näin hyvänä, uskon pian itsekin kiltteyteeni, tosin aikaa ja tupakkiahan se vielä vaatii..

  VastaaPoista
 24. It's very nice Kinha. Tykkään kattauksista ylikaiken, joten ei ihme että ihastelinkin. Do you listen Happy Xmas-music for Beatles: Lennon and Yoko?

  VastaaPoista
 25. Jestas mä nauroin taas...ja vähän vieläkin.DDDD
  Kukaan muu ei osaa yhtä viihdyttävästi kuvailla mukavaa ( tai vähemmän )joulutohinaa.Mua alkoi heti ahdistaa,kun olen vaan laiskana lorvaillut koko viikon,vaikka lomalla olen.Mitä nyt viihdytysjoukkona toiminut pikku-Kasperille Ja Siiri-suloiselle.Ja aina välillä,mennen tullen, kokeillut vierailevan prinsessani kasvavaa masuja ja arvuutellut,että kumpikohan sieltä pullahtaa..No,tontut ja enkelit on kyllä paikoillaan ja vessa pesty.Kaiken muun ehtii vielä,koska on vasta torstai,eikös ehdikin? DD
  Ihanaista Joulua sinulle sisko kulta!<3

  VastaaPoista
 26. Tehokkaalta näyttää toiminta ja herkulliselta tuotokset. Hyvältä maistuvaa, Iloista Joulua!

  VastaaPoista
 27. Olet sinä kyllä salaperäinen, Mustis! En ole edes tiennyt että olet myös hotellin omistaja! :D
  Mustis Royal Plaza Hotel

  Kai annat hiukan alennusta, jos pidetään seuraava miitinki siellä? ;)

  VastaaPoista
 28. Voi Myrsky, tämähän oli oikea joululahja että olit täällä:) En vain ole ehtinyt tänne enää, kun joulu painoi jo lujasti päälle, mutta ehdottomastihan lapsenlapset eli Kasper (olikohan nyt iillä vai ilman?:) ja Siiri ovat joulutohinoita paljon tärkeämpiä juttuja. Kiitosta vain, nyt on tosi väsähtänyt olotila ja huomispäivänä pitäisi orientoitua taas töihin... Toivotan onnea prinsessalle ja poikahan sieltä nyt ilman muuta tulee, ellei sitten ole tyttö:)

  VastaaPoista
 29. Kiitoksia valokki, joulu on ollut erittäin maistuva ja tunnelmallinen, tosin vähän turhan kiireinen, oikea hössäkejoulu ihan aattoon asti.. ja kun kiire hellittää, mikä on useinkin vain itse tehtyä hössötystä, olen tajuttoman väsynyt.

  VastaaPoista
 30. Jeps Laali, viimeinkin hoksasit sen, valitettavasti sinne Mustis Plazalle en nyt millään ehtintyt:) Mieli kyllä tekisi, koska tänne on nousemassa myrsky ja tänne on luvattu oikeaa myräkkää! Oliko siellä lunta jouluna?

  VastaaPoista
 31. Ei ollut lunta, aattoiltana tuli -1 astetta pakkasta illemmalla, joten ruohonkorret kimalsivat otsalampun valossa kauniisti, kun kävin koirien kanssa ulkona. Ei kura roiskunut sillä kertaa.

  Tänään on ollut 10 astetta lämmintä, viime yönä heräsin viiden aikaan, kun myrsky oli mennyt ja katsoin lämpömittaria, oli jo silloin kymmenen lämpöastetta, nyt vain 7.

  Ja upea auringonpaiste tänään, tällainen talvi ei haittaisikaan. Pahin on se kura ja loska!

  Taitaa mennä Tapanin ennätyslämpölukemat rikki tältä päivältä, luulen!

  Hyvää Tapania!

  VastaaPoista
 32. Kiitoksia Laali, kuin myös sinne. Täällä on liukasta ja tiet kaljamilla eipä tulisi rekiajelustakaan mitään... myrskyvaroituksia on annettu, mutta nehän kiertävät tämän paikan kaukaa, kuten muistatkin olen hyvä ennustaja:) Joten No onkos tullut kesä, nyt talven keskelle- laulu on sopinut ihan hyvin:)

  VastaaPoista
 33. Ei puhettakaan rekiajelusta, vesisuksilla ehkä tai vesiskootterilla merellä. :D Tietty hevoskärrilläkin voisi ajella! Naapuri kävikin hevoskärryn kanssa tuossa ajamassa edestakaisin, hänellä on kaksi hevosta.

  VastaaPoista
 34. Katsopas Oulun katu-uutisia, siellä sitä voisi veneellä jo soudella, käsittämätön on tämä Tapanimyrsky, toisaalta jossakin oli 2004 Tapanina tsunamikin, joten pientähän tämä sähkökatkoineen kuitenkin?

  VastaaPoista
 35. Niinpä, pientä se vielä on kun vertaa muihin katastrofeihin, kuten siihen 2004 tsunamiin, tai vaikkapa Estonian uppoamiseen, tapahtuihan sekin myrskyn vuoksi.

  On ennustettu, että meillekin tulee epävakaisempi sää tänne ilmastonmuutoksen myötä.

  Ruotsissa tehtiin viimeisen pahan myrskyn jälkeen niin, että alettiin kaapeloimaan maan alle ilmajohtojen sijasta. Ei tule niin paljon vahinkoja.

  Kantaverkko, joka on korkeajännitteisissä ilmajohdoissa korkeiden pylväiden päässä ei kuulemma ole niin herkka vahingoittumaan.

  Mitä myrsky tuhosi alettiin sitten kaapeloimaan. Ja siksi kuulemma siellä ei tule enää niin isoja vahinkoja alueilla missä on kaapelointi.

  Sanotaan että se on kallista, mutta kallista se on korjatakin aina vaan uudelleen.

  VastaaPoista
 36. Samaa mieltä kanssasi Laali, toisaalta en usko suurempiin ilmastonmuutoksiin ainakaan vielä, minusta tämä on vielä aika normaalia arkikeliä kun puhutaan joulumyrskyistä, jotka tunnetusti näillä alueilla ennen tai vähän sen jälkeen aina riehuvat, tosin nyt oli sulana kaikki, joten tuo tulvajuttu tuli vähän extrana tuohon päälle? Toisaalta ihmisten vehkeet ovat tulleet ajan ja kehityksen myötä liian haavoittuviksi ja herkiksi, ennen sitä pistettiin vain kaatunutta pihapuuta piisiin ja lämmitettiin sujuvasti sillä vellivesiä:)

  VastaaPoista
 37. Minä olen kai kamalan vanha ja huonomuistinen, kun en muista näin myrskyisiä kausia vuoden vaihteen tienoilta ollenkaan! :D

  Luin jostakin että tällaiset epävakaat säät tulevat olemaan arkipäivää meillä, mutta siihen menee varmasti vielä aikaa. :D

  Minä ottaisin mielelläni vastaan myrskynkaatoja, on nääs uunilämmitys.

  VastaaPoista
 38. Nyt Mustis voi jo maata laakereillaan ilahduttavat joulu aherrukset pikku apulaisineen on takana seuraavaan jouluun saakka.;)

  Valon puolelle olemme matkalla, kevät tulee lotisten.;)

  Kukoistakoon sanallinen ja kuvallinen ilmaisusi rikkaasti ensi vuonnakin!

  VastaaPoista
 39. Niin Laali, onhan tämä vähän ainutlaatuista sillä näin hyviä kanoottikeliä en minäkään muista:) Mutta vuodet vaihtelevat ja aivan varmasti menee aikaa siihen, että ilmasto näin lauhkeaksi muuttuisi..

  VastaaPoista
 40. Niinhän tässä nyt kävi että tämä lento taisi loppua vähän lyhyeen, mutta räpistelen tässä vielä jotenkin, josko tämä tästä?

  Se oli kauniisti toivottu Liplatus joten yritetään parasta ja pelätään pahinta:) Aika hankalia aiheita olen pakannut valmiiksi jo tuonne plakkariin, tiedä viitsinkö niitä sieltä edes nostaa kaiken kansan kauhisteltavaksi ja niin kippee olen ollut, että lujille ottaa näköjään tämä uuden vuoden juttukin..

  VastaaPoista
 41. Pitkästä aikaa täällä tassuttelen, en siis tissuttele:D
  Piti vaan tästä ilmaston muutoksista kertoa, että on niitä ollut lauhoja ja vetisiä ilimoja ennenkin tammikuussakin.

  Muistan kun nuorena, alle kakskymppisenä, siis iäisyys sitten olin menossa tammikuun puolessa välissä Hailuotoon tanhuja ohjaamaan.
  Oulun torilla (linja-autoasema oli silloin siellä) odoteltiin bussia, (silloin ei ollut lauttakuljetusta, kesällä Hailuotoveneellä ja talvella pikkubussi) eikä sitä alkanut kuulumaan.
  Saimme tiedon, että bussi oli jäänyt railoon kiinni, mutta otimme taksin, minut pantiin taakse keskelle istumaan, etten pelkäisi, kun taksi ajoi lujaa ja kolme metriä korkeat vesivallit nousi sivuille.
  Samana päivänä illalla tuli kielto jäätien käytöstä ja minä ihmeissäni, miten täältä pääsee pois.
  Pienlentokoneella tai helikopterilla sanottiin:D
  No onneksi viikon päästä, kun tanhukurssikin päättyi, oli keli taas kunnossa.

  Näin silloin ja nyt näin.
  Oikein hyvää ja mielenrikasta Tätä Nuorta Uutta Vuotta Sinulle Mustis kera ystäviesi ja tuttaviesi.

  VastaaPoista
 42. Kiitän Plättyskä, tämä on jäänyt jostain syystä nyt väliin.. en siis ole huomannut mutta ehtiihän tämän vieläkin. Kaikessa Sinäkin olet mukana ollut ja nyt ilmatkin ovat sopivan hyytäviä jo ja merkikin jäätyy, ehkä sitä pääsee vielä merenjäälle vaikka hiihtelemäänkin, sinne mökin rannalle Rahjan suuntaan..

  VastaaPoista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜