torstai 30. huhtikuuta 2015

ROSKA

ROSKA oli Pieni Lintu haasteen aiheena tällä viikolla ja sehän sopi kuin roska silmään, sillä mieleeni tulvivat heti monen sortin roskajutut, josta elämämme koostuu. Aina emme tule ajatelleeksi, miten syömme pelkkää roskaruokaa, kannamme vastuun roskalainoista, täytämme roska-astiat roskakorien roskapostilla, luemme roskakirjallisuutta ja kannamme roskapussit roska-autokuskien roskankeräyspisteisiin. Ja miten kerran kukoistanut elämäkin muuttuu pelkäksi roskaksi.

lehti, kuollut lehti, syksy

22 kommenttia:

 1. No mutta nuo on luonnon omia "roskia." Ihana kuva, syksyinenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seidenspinner ♡ Kuolleet lehdet eivät oikeastaan ole roskia, mutta ei ollut oikein muuta kuvaa. Olit oikeassa, tämä onkin viime syksyn kuva, kun kuvasin kissaa lehtien keskellä ja yritin makroilla.

   Poista
 2. Tuosta hienosta kuvasta tuli mieleen vanha runoni...
  Hetket kieppuvat ilmassa, kunnes ne haravoidaan kompostiin. Ne eivät kuole, vaan ravitsevat uudet haaveet.

  Auvoisia hetkiä vapun kunniaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Uuna ♥ Hieno runo ja aihe. Luonto maatuu eikä roskita kuten me ihmiset, "oikeat" roskat ovat lueteltu vain tekstissä. Itsekin olen runoillut jotakin, mikä sivusi puusta pudonnutta lehteä.

   Valpuri on vähän ankea ja yksinäinen kauniista ilmasta huolimatta, ystävät aikoivat kaapata minut huomena mukaansa Merisärkille. Saa nyt näkyä, olen flunssassakin. Viime vuonna vappuilin koiran ja ukon kanssa oli simat, serpetiinit ja ilmapallot. Nyt ei ole mitään. Vielä:)

   Poista
 3. Hyvin sanailtu ja kaunis kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pieni Lintu, aihe oli jälleen kerran hyvä ja luulisin että monensortin "roskajuttuja" löytyi. Katson kun ehdin, mutta nyt pitää mennä vähä haravoimaan ja sitten kauppaan ja ehkä siivotakin.

   Poista
 4. La nature génère aussi des polluants, mais la très grande partie de la pollution est de nature humaine, c'est pourquoi, il est utile de nous apprendre continuellement à mieux vivre pour diminuer ce phénomène.

  Ta photo est très belle. Merci.

  Belle soirée en amitié.

  Roger

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merci Roger ♡ Olet oikeassa ihminen roskaa, ei luonto. Luonnon "roskat" ovat hyödyksi ja maatuvat muille toisin kuin monet ihmisen tuottamat roskat, mutta luontokin muuttuu roskaksi kun se eksyy ihmisen reviirille. Muuta roskakuvaa ei tähän hätään löytynyt. Olen iloinen että tykkäsit:)

   Kaunista ja valoisaa kevätkesää Sinulle Roger ♥

   Poista
 5. Tämä oli kunnon roska-juttu.
  Mukavaa vappua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Aimarii ♥
   Minultahan niitä löytyy, viimeisin kunnollinen roskajuttu oli joulun välipäivinä:) Valpuri ei tunnu oikein kivalta nyt, mutta ehkä tunnelma tästä vähän piristyy.

   Poista
 6. Hieno postaus roskista!
  Ihminen on oikein roskien alku ja juuri, niin se vain on jostain syystä.Metsissäkin sen näkee, kun siellä voi olla kokonainen ihmisten tekemä olohuone, sohva, nojatuolit ja pöytäkin vielä!! Mitkä eivät todellakaan kuulu luontoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on Harakka. Kaatopaikaksi kelpaa vaikka metsä ja mitä kaikkea rauta- ja muovirojua sinne on kätkeytynyt. joita ei enää löydykään kun kasvillisuus on peittänyt entiset romuläjät ja piikkilangat sun muut. Ja jos saisin päättää niin esimerkiksi punkit, hirvikärpäset ja nenäsaivertajat eivät kuuluisi ollenkaan luontoon.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitoksia Kristiina♡ Roskapostikin teki mieli tähän laittaa, mutta jäin miettimään, että kannattaako sellainen. Niitä kyllä riittää:)

   Poista
 8. Niin kaunis kuva, että kun toisesta vinkkelistä katsoo, ei ole roska laisinkaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Tiia ♥ Tämä onkin luonnon oma "roska". Kuvasin syksyä ja kissaa lehtien keskellä mutta sitten älysin makrota:)

   Poista
 9. Kuva on hyvin tunnelmallisesti luonnon ominta roskaamista esittävä. Mutta puiden lehdet ovat myös uutta elämää edistävää luonnon kierrätystä... Kissaa en kuvassa nähnyt? ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Leo:) Kissa oli muissa kuvissa, mutta tämä kuva tuli ikään kuin ohessa kun älysin ottaa lähikuvan lehdestä vähän kokeilumielessä kuin olivat niin kimurantisti kauniita ennen kuin lakaisin ne terassilta pois.

   Poista
 10. Roska - siitä saa mielenkiintoisia juttuja ja roskakin jossain muodossa voi olla jopa kaunis. Minä oon vieny monta peräkärryllistä roskia ja muuta roinaa kaatopaikalle, niistä ei tehty juttuja,heh. Mukavaa kesää Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Plätty ♥ Kaunista ja hyvää kesää Teillekin. Olet kyllä oikea ahkeraliisa:) Kotisi on sen verran iso, että sinne mahtuu kaikenlaista ja vuosien myötä kertyy usein turhaakin rompetta. Huomasin sen kun muutin Viirteestä pienempään ja sen jälkeen taas pienempään asuntoon jolloin jouduin luopumaan tilan puutteen takia sellaisestakin, josta en olisi halunnut.

   Poista
 11. Aika hassua, peikko on luullut, että puiden lehdet ovat hyvää huomista multaa, eikä ollenkaan roskia. Nyt peikko meneekin löytämään jostain haravan ja haravoi sitten syksyllä koko metsän. Tosin peikko on kova narraamaan ja unohtamaan lupauksiaan :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peikko on luullut ihan oikein ♡ eihän tämä oikea roska olekaan, vaan tuulen haravoima syyslehti terassilla, mikä hassusti mielletään roskaksi silloin kun se ei ole pihalla ja näköjään monesti ajatellaan silloinkin etteivät ne kuuluisi sinne? Olen epäillytkin että peikolla on hassu tapa vähän narrata, mutta eihän se ole narri joka narraa vaan se, joka antaa itseään narrata:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän, kiitos 💜