sunnuntai 22. tammikuuta 2017

RUOKA-AINE

Makro- ja teemahaasteen aiheena RUOKA-AINE. Varoitus: Kuvat saattavat sisältää materiaalia mikä ei sovi vegetaaneille, herkkämielisille tai tosikoille 💜 

mustikka, makro, irjan haastekuva

kärpässieni, valo, syksy

Sieniä parempia alkuaineita ei ruoka-aine listallani olekaan:) Allaoleva nokkonenkin on herkullinen lisä keittoihin ja sämpylöihin. Kokeile!

Nokkonen, nokkosta siivilässä

hirvenliha, paloittelu, nylkypuukko
  
Lihalliset himot voi tyydyttää vaikka näin:) Tiedoksi kaikille. etten halunnut tai toivonut tämän elikon kuolemaa sen kummemmin kuin muidenkaan. Kun kysyttiin haluanko ostaa puoli vasaa (joka siinä vaiheessa oli jo kaadettu) kuulin sanovani kyllä. Pistin paloiksi ja pussitin pakkaseen. Kaikki kylkiluita myöten hyödynsin käyttöön. Huonommat osat purkitin, retaleet keitin koiralle, vain pari paljasta sorkkaluuta meni metsästyskoirille  ja harakat söi loput rääppeet roskapussista, joka oli menossa polttoon:) Ruokahävikkiä ei juuri tullut.

munan paisto, tiskipöytä, muna

Munat paistoin ekologisesti kesäkuussa tiskipöydän reunalla. Säästyi sähköä, eivätkä palaneet liikaa. Ellet usko, katso video:)

26 kommenttia:

 1. Hienot kuvat :) Varsinkin eka mustikkamakro!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Jaana 💜 Mustikkamakron kuvasin joskus aiemmin, mutta eipä tuo haittaa vaikka on uudelleenkin...

   Poista
 2. Monenlaista herkkua ja hienoja kuvia! Munien paistoa jäin videosta huolimatta ihmettelemään :-O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti jo kesällä julkaista tuo munan paisto, mutta se jotenkin jäi. Se paistui siinä kun nostin levyltä. Valurautapannu kun ei aivan heti jäähdy ja kerrankin älysin videoida. Kiitoksia Uuna 💜

   Poista
 3. Maukkaan näköiset makrot ☺

  VastaaPoista
 4. Oi, miten ihana mustikka-kuva. Kesä tulee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pappilanmummo 💜 Mustikka on ihana marja, varsinkin tuoreena, mutta kyllä se pakkasmarjanakin käy vaikka puuron kanssa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Taisi se kelvata ja mennä parempiin suihin 💜 Puolustaudun usein sillä ettei ole tehotuotantoa. Nykyään ottaa yhä lujemmalle ostaa lihaa kaupasta, enemmän olen makkaralinjalla. Kiitos hienosta haasteesta Pieni Lintu:)

   Poista
 6. Hau-hau: uusimuotoinen tapa paistaa munia pöydällä. Olipa hauska:)
  Kiitos makroista, Mustis, ja hyvää vuoden jatkoa!♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, munanpaisto onnistuu näinkin:) Mulla on ollut näitä valurautapannuja käytössä ennemmin, nyt keraamisen aikana en ole niin harrastanut enää:) Kiitos Aili 💜samoin Teille hyvää talven jatkoa, josko se "oikeaksi" talveksi kääntyisi vähäksi aikaa

   Poista
 7. Hyvät ruoka-aineet, monipuoliset.
  Nokkosia en ole vielä koskaan kokeillut
  vaikka meidän pihassa on niitä joka kesä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokkonen on mahdottoman hyvä raaka-aine 💜 Sitähän kasvaa joka paikassa riesaksi asti. Viime kesänä ei tullut kerättyä, mutta kuivattua toissa kesällistä vielä on, silloin urakoin monta isoa säkillistä.

   Poista
 8. Hyvää ruokaa luonnosta.
  Vasan liha on mureaa ja varmaan maukasta. 😊

  Nokkosesta on huonoja kokemuksia. Nuoruudessani erehdyin syömään nokkoskeittoa, siitä seurasi lääkärin käynti. Ihoni nousi poukamille ja mieletön kutina oli. 😝

  Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että tuore nokkonen aiheuttaa reaktioita enemmän kuin kuivattu, itselläni ainakin vastapoimittu mansikka tekee enemmän oireita kuin pakastemarja. Ikävä juttu tuommonen allerginen reaktio, tuli mieleen ristiallergia eli olet ehkä jollekin muullekin allerginen ja se vahvisti näin vakavan reaktion. Joten kierrä nokkoset kaukaa 💜

   Poista
 9. Hienot ja hauskatkin kuvat! :) Hyvää työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Anna 💜 Yritin epätoivon vimmalla vääntää vähän huumoria mukaan:)

   Poista
 10. Hienoja ruoka-aineita ja niin perisuomalaista :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perisuomalaiset ovat raaka-aineet ja nämä kaikki on kaikkien ulottuvilla ehkä lihaa lukuunottamatta 💜

   Poista
 11. Aivan luonnollista elämän kierto kulkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus väsyttää tämä elämän kiertokulku, siihen liittyy niin paljon turhaa kärsimystä jota en voi milloinkaan ymmärtää 💜

   Poista
 12. Ihan mieletön mustikkakuva<3

  No, meillä ei metsästetä eikä enää oikein syödä paloa punaista lihaakaan, mutta jos menemme ulos syömään ja kohta menemme, se on sitten poroa. En halua niidenkään kuolemaa. Niiden silmät jo ylittävät kaikki kiintymyskynnykseni, mutta elämä on valintojen summa ja jos harvoin syön punaista lihaa, se on sitten riistaa, joka saa kulkea vapaana ulkona.

  Mukavaa tammikuun jatkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena 💜 Mustikkakuva onnistui aikoinaan yli odotusten, minulla taisi olla naapurin lainakamera, jolla sain tosi hyviä makroja. Minulla on sama vika etten kestä eläinten kärsimystä, enkä varsinkaan tehotuotantoa, ristiriita tulee siitä että jonkun leipä tai pikemminkin liha on tuotannosta kiinni, ammattia ei aina voi valita jos on jatkajaksi joskus päätynyt ja kurjuus lisääntyy jos kaikki semmonenkin loppuu, sillä viljelijöillä ja kasvattajilla saattaa olla miljoonavelat niskassa. Tehotuotettua on myös maito, kanamunat ja kanat, eikä kalanpyyntikään aina kestä tarkempaa analyysia. Mitä jää jäljelle, vesi, leipä ja kasvit:)

   Poista
 13. Se, mikä minua tässä blogissasi viehättää, on sen "ylöspano"! Mikä vauhti ja voima ja värikkyys rämähtää silmille kun avaa Plaza de mustiksen. Näky kuvastaa energiasi määrää. Sen täytyy olla mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Liisukka 💜Energiaa saisi olla paljon enemmänkin, mulla on vain pikku possahduksia, jotka paukahtelevat milloin sattuu omia aikojaan ja sitten kaikki taas lässähtää, sen takia en koskaan saa tehtyä mtn mainittavaa. Mutta eipä kaikkien tarvitsekkaan:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜