Lemmikit, luonto, historia, kirpputorilöydöt, kirjat, juhlapyhät, vuodenajat, noitavainot, sadut, perinteet, Pyhäjoki, meri, vene, Marjasen tontut, lifestyle, valokuvaus

keskiviikko 1. helmikuuta 2017

HAASTEVÄRINÄ RUSKEA


kärrynpyörät, vanha pihamiljöö, talvi, lumi, valo

Pieni Lintu haasteen aiheena oli RUSKEA. Jo lapsena opittiin että ruskea on perusvärien sekasotku, vaatimaton ja vähän masentavakin. Se liittyi syksyyn, peltohommiin ja raadantaan. Jopa historia todisti sen negatiivista kaikua kun ruskeapaidat marssivat pienen lettipään ihmettelyelimiin:) 

Lievästä kielteisyydestä huolimatta väri liittyy ihaniin tuoksuihin ja muistoihin: Kevätkesän tervantuoksuun, kahviin, suklaakiisseliin, kakkuihin. sipulilla värjättyihin pääsiäismuniin  ja joulumausteisiin. Kauneimmin ruskea taittuu suruvaipan tummissa siivissä aurinkoisena syyspäivänä. 


sisilisko, ruskea, syksy, makro


joulumausteet, kaneli, tähtiananas, joulu

44 kommenttia:

 1. Kiva että tuli muistutus sipulinkuorilla värjätyistä kananmunista,
  heitänkin niitä mukaan kun seuraavan kerran keitän munia 🙂

  Upea liskokuva !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Rita ♥ ja sylikaupalla onnea nimipäiväsi johdosta! Sipulinkuorilla värjään aina pääsiäisenä, mutta voisihan sitä värjäillä milloin vain. Punasipulin kuorista tulee aika hienot:)

   Poista
 2. Suklaakiisseli! Hyvänen aika, olenkohan syönyt sitä kuin lapsena? Silloin se oli mitä suurinta herkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaakiisseli ja appelsiiniriisi olivat aika paljon käytettyjä herkkuja omassa kodissani ja hedelmäsalaatti myös ♥

   Poista
 3. Nam, suklaakiisseli <3 Ruskeapaidat :(

  Sisiliskot ovat jotenkin niin sympaattisia, tulisi jo kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään aikaan en ole suklaakiisseliä syönyt, nyt pitää heti tehdä ♥ Tämä sisilisko paistatti päivää kotimökin portailla, eikä välittänyt kuvaajasta tuon taivaallista, yhden kerran oli jo hännän näköjään tipauttanut.

   Poista
 4. Ihana valo tuossa ensimmäisessä kuvassa.

  Pitääkö sitä nyt kaikki herkut luetella, kun toinen juuri yrittää unohtaa ne ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Uuna ♥ Pitääpä tietenkin:) On harmi että pitää herkut unohtaa, heti kun julkaisin muistin pähkinät, rusinat, taatelikakut, kaakaokin jäi mainitsematta, mut sehän onkin tuossa kiisselissä. Osa edellämainituista on varmasti semmosia mitä saa syödä?

   Poista
 5. Kauniit kuvat.Ruskean eri sävyt on mielestäni kauniita.Hyvää helmikuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ruskeassa on puolensa, osa sävyistä on todella hienostuneita ja kauniita. Luonnossa ruskeaa on todella paljon ja kyllä sitä kotoakin löytyy, vaikka ei olisikaan mikään "ruskea ihminen". Kiitoksia RaijaAnnikki ♥

   Poista
 6. Kauniita ruskeita asioita olet kuvannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Suvituulia ♥ Kaikki nämä olivat lähellä sydäntä.

   Poista
 7. Upea postaus ja kauniit kuvat. Kiitos tuosta sipulivinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Enkuli ♥ Sipulinkuorivärjäys on kuulunut aina pääsiäisaikaan ja juhlaan, nythän saa kauniin värisiä jo kaupastakin, mutta omassa värjäyksessä on aina taikaa:)

   Poista
 8. Kivat sepustukset ja kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pieni Lintu ♥ Tuntui ettei minulla ole mtn ruskeaa, mutta sitähän on ihan kaikkalla, myös kodissani:) Ja kerrankin olin aikataulussa:)

   Poista
 9. Melankolisia tunteita herättää kärrynpyörä kuva. Lapsuuden kodissani Liisa hevonen veti puisia (sonta)kärryjä joissa oli just tuollaiset kärrynpyörät. Myöhemmin kärrynpyörät pääsivät arvostetulle paikalle, kesäiselle pihalle puutarha pöydäksi. 😊

  Kauniit ruskea kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärrynpyörissä ja vanhoissa tavaroissa on nostalgiaa ja mukavia muistoja, niitä oli pihanperällä kahdetkin. Toiset poltin jo viime keväänä kun olivat niin lahot ja huonot, nuo muru pelasti kierittämällä vanhan talon pihalle:) Lisäksi siellä on joku reki tai kärry, mutta aika on tehnyt tehtävänsä - on ollut ulkona entisen tunkion paikalla räystään alla. Meiltä ei heti romu lopu, löysin jopa miekan lahon lattian alta:)

   Poista
 10. Mausteista päivää Sinulle! Joulumausteiden tuoksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pappilanmummo ♥ Joulumausteita onkin tuossa alakuvassa ja saattaa löytyä vielä pari pipariakin kaapin perältä:)

   Poista
 11. Ruskea on juuri tuota. Kivat kuvat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marliska ♥ Ruskeasta löytyy monta erilaista vivahdetta, haasteen myötä tuli mietittyä erilaisia mieltymyksiä mitä ruskeaan liittyy.

   Poista
 12. Olet löytänyt ruskean värin postiivisen olemuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Seita ♥ Sitä piti vähän etsiä, mutta kuten kaikki värit ja sävyt sekin on kaunis.

   Poista
 13. Upeita kuvia, sisiliskon kuva ihana (ei oo kamera mulla ikinä mukana kun sellaisen näkee)
  Jouluherkuissa on paljon herkullista ruskeaa.

  Kävin lukemassa koiratarinat, surullinen Riitun kohtalo :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli onnen kauppaa pikkuliskon kanssa:) Olin nähnyt sen jo aiemmin ja myöhästyin, sitten menin pihalle ja kuvasin ilmeisesti jotakin muuta, kauempaa jo näin että siellä se taas paistattelee ja hiivin varovasti lähemmäksi, ei välittänyt mitään, mutta oli varuillaan, joten zoomasin ja kerrankin onnistui ennenkuin livahti:) Riitun kohtalo oli kurja, rekkamies kuitenkin pysähtyi, sitä eivät kaikki tee. kiitos Maahinen ♥

   Poista
 14. Kyllä nämä sinun kuvasi ovat upeita. Selasin ja ihailin pitkään. Sulla on tuo taito löytää kuvauskohteesta se jokin, taito jota kaipailen monesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia Tuula ♥ Jos on aikaa, eli et kuvaa lintua tms. joka tilanne voi olla äkkiä ohi, voi ottaa erilaista etäisyyttä, miettiä kuvakulmia ja valoa. Kiva että tulit takaisin:)

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Liisukka ♥ Taidat olla rustiikki:) Kävin lukemassa erään juttusi mutta en osannutkaan kommentoida, monesti käy niin. Jos sanat eivät tule itsestään, en pakota.

   Poista
 16. Komeat kärrynpyörää valkoista taustat vasten. Ruskea tulee hyvin esiin. Sisiliskosta en ole koskaan tykännyt ja taitaa olla vuosi(kymmeniä) kun viimeksi näin. Mutta ei kuvana paha..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Orvokki ♥ Kärrynpyörät sopivat vanhan pihan miljööseen parhaiten. Sisiliskoja en ole itsekään nähnyt pitkiin aikoihin, syyskesällä lapsuuskodin portailta tämän bongasin, ehti melkein luikahtaa piiloon:)

   Poista
 17. Mitähän sisilisko on säikähtänyt että on tiputtanut pyrstönsä. Kaunis kuva tuo ensimmäinen, kuin postikortti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku vaara lienee uhannut, tämä on uudelleen kasvanut töppöhäntä:( Lisko voi katkaista sen vain kerran. Kiitoksia Teresa ♥ Sinulla oli aivan ihanat raakasuklaakuvat.

   Poista
 18. Kauniit ruskeat vastaukset ja ihanat kuvat. Mietin samaa kuin Teresa, että mitäkähän sisilisko on mahtanut säikähtää... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Jaana ♥ Jos lisko kokee uhatuksi itsensä, niin aika helposti se pudottaa hännän tai osan siitä, lapsena luulin että se kuoli siihen:) Puollustuskeinon lisäksi häntä on myös tärkeä rasvavarasto (talven varalle) joten on harmi jos "turhan" vuoksi pudottaa.

   Poista
 19. Hienot kuvat ja kaunista ruskeaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Arleena ♥ Ruskeasta löytyy paljon erilaisia hienostuneita sävyjä ja kauniita muotoja ♥

   Poista
 20. Ennen suorastaan inhosin ruskeaa väriä mutta nyt olen oppinut tykkämään siitä ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan ruskean suhteen vähän samanlaisia Mari ♥ Ruskea oli joskus muotiväri (ainakin 1970-luvulla ja vuonna 2006) jolloin pakkotykkäsin siitä, sitten tuli kausi, etten sietänyt mitään ruskeita mattoja jne. En vieläkään ehdointahdoin laita tai osta ruskeaa, mutta ripaus sitä on ihan kiva, makkarin ikkunaan laitoin jouluksi retroverhot, jossa roosanpunaisten pallojen sisällä on ruskeaa, huonekalut on osaksi tummanruskeita, en vain tajunnut kun kuvasin:)

   Poista
 21. Voi, sisiliskolta on pyrstön pää poissa!
  Mutta on sitten pelastunut sen ansiosta, hyvä niin...
  Mutta kaunista ruskeaa olet löytänyt ja kivasti olet aiheesta kertonutkin.
  Kiitos !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva nähdä Sinua Harakka! Toivottavasti olet jo tervehtymässä ♥ Ruskeassa on puolensa kuten kaikissa sävyissä ja väreissä. Sisilisko on käyttänyt hätävaraa :( ehkäpä se on selviytynyt edelleenkin. Liskohan voi elää jopa 10 vuotta, ellei mikään haveria satu.

   Poista
 22. Moikka. Ja kiitos vierailustasi. Kärryn pyörä kuva on meikän lemppari. Upea blogi sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Sami ♥ Jonkun kautta bongasin kivat kuvasi. Kotimökin ulkorakennuksessa on säilössä on kokonaiset kiesitkin:)

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜