Lemmikit, luonto, historia, kirpputorilöydöt, kirjat, juhlapyhät, vuodenajat, noitavainot, sadut, perinteet, valokuvaus, Taina Marjasen tontut, noita-akat, jouluhullu kyökkipiika, juhannus, vappu, pääsiäinen, pyhäinpäivä, halloween, meri ja Pyhäjoki

maanantai 18. tammikuuta 2021

TALVEN TYTTÖ AJAA

"Talven tyttö lumia puistaa, pakkasen päästää, tähtiä suistaa. Jalakset hopeajäällä luistaa. Jäiset kynttilät valaisee majaa. Talventyttö ajaa."

Tämä Marja-Leena Mikkolan kaunis runo on Lumijoutsen-kirjasta ja sopii tämän vuoden tammikuuhun enemmän kuin hyvin. Kirjassa on Kaarina Kailan satumainen kuvitus. Kailaan ihastuin jo nuorena ja hakusessa on parikin mieleen jäänyttä kuvaa. Talventyttö-kuvan kehystin jouluksi makuuhuoneen seinälle ja siinä se saa olla pääsiäiseen asti. Minulla on paha tapa repiä satukirjojen kuvia tauluiksi tai vaikkapa korttimateriaaliksi. Sen kohtalon koki aikoinaan katkerasti myös Rudolf Koivun joulukirja. Tämä oli kirjaston poistokirja, joten sen raski paremmin repiä:)

Pieni Lintu haasteen aiheena herkullinen minkä vuoksi innostuin sepustamaan tänne jotakin aiheesta ja aiheen vierestä. 

Elämme historiallisia hetkiä, sillä Amerikan mailla Trumpin valtikka vaihtuu näillä hetkillä toisiin - toivottavasti vähän maltillisempiin käsiin. Trumpin hulluja ideoita ja päähänpistoja sivustaseuranneena ei ole aina tiennyt itkeäkö vai nauraa 😛 Capitolin konflikti Washingtonissa sai kuitenkin hymyn hyytymään. Amerikan selkeä kahtiajakautuminen on aikojen saatossa johtanut moniin verisiin yhteenottoihin ilman kansankiihoitusta tai hulluja sarvipäitäkin. Venäjälle päin tulee myös tiirailtua, varsinkin nyt kun myrkytyksestä/myrkytyksistä selviytynyt Aleksei Navalnyi palasi takaisin kotimaahansa ja joutui heti pidätetyksi. Reikäpäistä homma!

Onneksi asebisnekset, voguekuvaukset, super-Hornetit ja ulkopolitiikan voi jättää isompien suomalaistyttöjen harteille ja keskittyä vain omiin pikku ympyröihin:) Virkatessa kokeilin sananmukaisesti  ympyröitä ja niistä tuli pupuja ja kissoja 🐱


Nämä ovat niin helppoja, että onnistuvat keneltä vain! Lapsiltakin. Pääsiäinen on vielä kaukana, mutta näitä voi virkata omaksi iloksi ja lykätä kukkapuskan tai kortin koristeeksi. Herkkujen aika on ohi mutta ennen mämmikautta pitänee herkutella vaikka luumukiisselillä.

Karkkilakko ottaa koville, vaikka kompensoin hedelmillä, rusinoilla, pähkinöillä tai manteleilla. Mitä jos ottaisi vain yhden:)

36 kommenttia:

  1. Onpas mukavaa saada muistutusta ja ennakkomainontaa pääsiäisestä. 🐤
    Siihen liittyy monenlaista kivaa 🐥 Ei hassumpi idea tauluksi 💙

    Huh huh vielä pitää pelätä USA:n puolesta. Trump on ollut kamala pressa.

    Eka kuva on tosi kaunis ⛄️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amerikassa on vielä jännät paikat kun Joe Biden ottaa ohjat käsiinsä, aika harvinaista että vallanvaihto takkuaa näin paljon. Meinasin säästää puput lähemmäs pääsiäistä mutta muutin mieleni:)

      Poista
  2. Älä ihmeessä ota! Mulla ihan sama tilanne suklaan kanssa. Sinnittelen.
    Onko akselin päissä kolarattaat? Ikivanhaa perua. Lumikuningattarella kuitenkin valkoinen hevonen ja reki. Ihastuttava kuva.
    Trampin valta on loppu. Toivottavasti hän ei keksi mitään ikävää enää. Saldo on jo ylitsepursuava.
    Pääsiäistä en vielä ajattele. Tosin virkkasin ennen joulua pyöreän maton koukulla nro 10. Ehkä olis kivempaa virkat noita pupusia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rattaat ovat puupienoilla, päällystetty rautavanteella, oliko nuo kolurattaat vai mitkä. Samanlaiset kuin vanhoissa kieseissäni. Tuo kuva on kyllä kaunis, näyttää minustakin lumikuningattarelta. Pyöreät matot on hurmaavia, joskus virkkasin isoilla koukuilla mattoa, on yllättävän raskasta seiskakoukullakin. Puput on lastentöitä sen rinnalla:)

      Poista
  3. Talventyttö ajaa kuva on todella kaunis ja satumainen. Luumukiisseliannoksesi näyttävät herkullisilta. Herkkulakkoa on vaikea pitää täälläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Riitta 💛 Kyllä tuo herkuttelu on jäänyt itsellä aika pahasti päälle, luumukiisseli jakaa tykkääjiä, aika harvoin sitä tulee tehtyä, vaikka se on minusta niiiiin hyvää.

      Poista
  4. Onpa söpöt puput, hauska idea!

    Karkkilakkoa voi pitää, mutta ei herkkulakkoa, kun tiedossa on ennen pääsiäistä Runebergin päivä, laskiaispullat ja sitä sun tätä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susu 💖 Niin, Runebergin päiväksi voisi tehdä vaikka mantelileivoksia ellei tee "oikeaoppisia" runebergejä.

      Poista
  5. Beautiful photos - the little rabbits are gorgeous and I shall have a go making some for Easter myself.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Great thanks Diana 💛 Little rabbit is nice and very easy! I'll see what happens to you:)

      Poista
  6. Auts! Kirjojen repiminen ei minulta onnistuisi vaikka olisi kuinka joutava kirja. Minulla on kirjakompleksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti kirjojen repiminen tuntuu aivan hirvittävältä ja Rudolfin joulukirjan jouduin etsimään toisen samaa painovuotta, sillä niin harmitti kun hetken mielijohteesta keksin, että tuleepa hieno kortti kun otan tuosta ja tuosta:)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Eikö vain olekin, kuka näitä nyt malttaa olla ottamatta:)

      Poista
  8. Tutun näköiset kärrynpyörät ensimmäisessä kuvassa. Minulla on taannoin mökin pihassa ihan samanlainen, mutta menin onneton maalaamaan pyörät. Sen aikaisessa maalissa oli muovia ja huonostihan siinä kävi.
    Mämmikautta täälläkin odotellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu hullulta että joskus innostuu maalaamaan jotakin vanhaa, mitä ei pitäisi. Itselläni kävi nuoruudessa kauniin mustan rukin kanssa samoin, isä ei oikein ymmärtänyt. Mämmiä näin kaupassa jo nyt ja kyllä oli suuri hinku ottaa, mutta vasta lähempänä pääsiäistä aloitan mämmikauden.

      Poista
  9. Satumaisia kuvia.
    Onneksi Trumpista päästiin (toivottavasti kokonaan).
    Enpä arvannut, että noin helpolla syntyisi pupuja ja kissoja.
    Isäpuoleni rakasti luumukiisseliä. Tein sitä aina, kun hän oli käymässä. Kerran hänen lähdettyään tuli kulkumies, joka pyysi ruokaa. Olimme lasten kanssa syömässä, joten kutsuin hänet pöytään. Kulkuri mätti luumukiisseliä perunoille ja syötyään kysyi, voisiko ottaa lisää, kun rouvalla on niin hyvät soosit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti 💖 Olen monesti ajatellut että Trumppi saisi lentää vaikka kuuhun, mutta nyt minua jo säälittää, minulle käy aina näin kun jotakin mollataan olan takaa. Tein langasta ihan muuta, mutta laiskotti, niin kokeilin huvikseen miten onnistuisi. Voi apua, luumukiisselistä on moneksi! Joskus näin kun eräs tuttu söi riisipuuroa jauhelihakastikkeen kanssa ja se tuntui vähintään hullulta:)

      Poista
  10. Niin kuvittele, kohta mämmi ja kerma sekä- ne pienet suklaamunat♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mämmiä teki mieli kaupassa, mutta hillitsin itseni. Juuri kun joulusta selvittiin tyrkätään pääsiäisherkkuja esille, vai onko niin että kaikkea on tarjolla ympäri vuoden:) Suklaamunakukko odottaa jo herkkuja:)

      Poista
  11. Kaunis taulu. Rakastan noita Rudolf Koivun kuvituksia.
    Minä en ole tehnyt yhtään uudenvuoden lupausta ja varmaankin karkkilakko pitäisi tehdä. Onneksi tupakki on ollut poissa elämästä nyt 2 v 5 kk kokonaan.

    Jostain syystä nämä kirjoituksesi eivät näy lukulistallani, vaikka olen ollut monta vuotta suraajasi. Minunkin blogi on Bloggerissa????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa että olet pystynyt tupakkalakon pitämään! Se ei ole mikään helppo juttu, täälläkin parempi puolisko aloitti 2017 ja hyvin on pitänyt. Jos haluat että sepustukset näkyy lukulistalla, niin se (blogi)ilmeisesti pitää lisätä sinne:)

      Poista
  12. Hauskoja virkkauksia, ihan tulee jo pääsiäinen mieleen, kuten noista karkkirakeistakin. Itse en yritä nyt mitään lakkoilua, mutta olen koittanut patistautua ulos ja lenkille joka päivä. Mukavaa tammikuun loppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hensku 💛 Olet käsityöihminen niin Sinua voi naurattaa nämä helppotyöt. Enemmän pitäisi kyllä liikkua - lumikengistä olen haaveillut:) Kissoja voisi virkata lisää, niitä on vain tuo yksi ja pari pupuakin on loikkinut jo muualle:)

      Poista
  13. Melankoliaa...tuollaiset kauniit puiset renkaat oli aikoinaan sontakärryssä jolla isäni kuljetti keväisin tunkion pelloille.
    Upea taulu lumikuningatteresta, värimaailma ihana.
    Tuulista on monella tapaa maapallollamme,ei tarttis lisätä muulla epävakaudella enää kärsimystä.

    Leppoisaa tammikuutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kailan värimaailma on hillitty ja kaunis. Näistä puurattaista, kolukärryistä oli moneksi, niitä laitettiin peltohommiin kuten sanoit sontapellolle ja myös juhlavampaan käyttöön eli kieseihin. Ne olivat käyttötavaraa. Maailmassa on epävakautta monin tavoin jolle pieni ihminen ei mahda mitään. Onneksi on pienet ympyrät:) Mukavaa tammikuun loppua ja kevättalvea 💙

      Poista
  14. Onpas mukavia virkkauksia, ja nyt Amerikoissakin on hieman helpompi virkata, tai ainakin tunnelma on positiivisempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Jokke 💖 Se oli hauskasti sanottu, kyllä varmaan Amerikan maillakin virkkaukset ovat eri mallilla nyt. Toivottavasti.

      Poista
  15. Olipa taas ihana postaus!
    Ja mun täytyy sanoa, että Rudolf Kouvun kirjan kuvat ovat kyllä niin kauniita, mutta jos saa toisen kirjan revityn lisäksi, niin sitten tekisinkin niistä revityistä kuvista myöskin kortteja..tms.
    Ihania pupuja olit virkkaillut, ne on kyllä kivoja lisäjuttuja vaikka ystävälle kukkapuskaan laitettvaksi.
    Karkkilakkoa täälläkin koitetaan pitää, mutta ainahan siittä lipsutaan, se jäi jouluna tänne meille tullakseen ja korona aika sitä vielä lisää..sitä ei lakkomieltä!
    Kivaa viikkoa sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Harakka 💛 Rudolf Koivu on erittäin tunnettu ja rakastettu kuvittaja, tykkään myös Helga Sjöstedistä, Jaatisesta puhumattakaan koko kansan Wendelinstä, näitä on paljon. Harakkakin on ihan hyvä kuvittaja:)

      Poista
  16. Hyvää kerrontaa ja mukavat kuvat.
    Miksi muuten olet karkkilakossa, kun olet niin hoikka luonnostaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Orvokki💖 Karkkilakko ei kyllä onnistunut kovinkaan hyvin, joten siitä ei voi kehtaa enää puhua:) Terveellinen se olisi kyllä sisuskaluille ja etenkin iholle.

      Poista
  17. Ihanaa Ystävänpäivää sinulle

    VastaaPoista
  18. Monissa satukirjoissa on niin hienoja kuvituksia, että ei ihme, jos ne houkuttavat laittaa sivuja kehyksiin. Ihanat nuo pääsiäispuput 🐰. Pääsiäisessä on jotain toivoa tuovaa iloa, että sitä melkein jo odottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Ninnu 💛 olit jäänyt odotuslistalle ja epähuomiossa jäit kokonaan noteeraamatta :( Nuo kuvakirjat ovat tosi hurmaavia ja niistä saa kivoja aikakausitauluja. Sehän on eräänlaista kirjan kierrätystä, ellei sitä muutoin enää tarvita jos vain raskii. Pääsiäistä odotin minäkin kovasti, mutta nyt tuli pahoja sudenkuoppia matkaan. Puput onnistuivat helposti ja olin yllättynyt miten hyvin idea toimi:)

      Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜