keskiviikko 23. tammikuuta 2013

HOPEAKENKÄ-MANDALA

Hannu Helin kiteytti  1980-luvulla runokirjansa nimeksi kuolemattomat sanat: "Tänään on huomenna eilen" joita Uma surutta lainasi nuorisojutuissa ja vielä vuosikymmenienkin kuluttua nämä sanat seilaavat timantinkirkkaina, alkuperästään usein eksyneinä pitkin ja poikin virtuaalimaailmaa:)

Tänään en mene huomisen kautta eiliseen, vaan teen mandala-haasteen mukaisesti  ihan  PÄINVASTOIN eli siirrän tulevan menneeseen ja valan tinani takaisin hopeakengäksi:) 

 Värit ja Onnenlintu jäivät johonkin matkanvarrelle, mutta onneksi hopeakenkä jäi:)

46 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja tuo "tassunjälki ja haukkuminen tähän" on todella hyvä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia tassuttelusta:) Tuon haukkumisen voi ajatella monellakin tavalla, täällä se ollut hyvin seurallista ja positiivist:) Enkä pane ollenkaan pahakseni, vaikka joku olisi kirjoituksesta tai asiasta ihan eri mieltä tai moittisi selkeästä asiavirheestä, joita juttuihin aina tulee.

   Poista
 2. Huima temppu tehdä se takaperin! Hieno kenkä siitä syntyikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu Anja! Kyllä siinä olikin täysi työ päästä takaisin tähän päivään hopeakenkäni kanssa:)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Avaruuden tähtikenkä", se oli kauniisti sanottu Rip.

   Tinasta tuli kieltämättä aika monipuolinen, tosin onnenlintu siitä lensi irti, joka tietää vähän pahaa, sillä valu pitäisi olla aina yhtenäinen, toisaalta rutosti rahaa tässä näyttäisi olevan ja ikävästi myös tautia, sillä tummaa rosoisuuttakin siitä löytyi.

   Louhikäärmeestä enkeliin ja merirosvolaivasta pääkalloon on löytynyt muotoja katsojan mielikuvituksen mukaan:)

   Poista
 4. Tämäpä mielenkiintoinen paluu juurille, tai paremmin syvälle sisälle. Sitähän mandalan teko juuri on. Toinen kuva on pysäyttävä, siinä ovat kuin suuret vuoret, joiden uumeniin on kaivauduttava, saadakseen selville, mitä sisin kertoo. Kolmas kuva on tosi kaunis ja jo hiukan paljastava. Ensimmäinen ja viimeinen kuva paljastavat kaksi eri maailmaa, mutta kuitenkin yhden.
  Tämä on todella syvällinen ja ajatuksia herättävä ketju kuva kuvalta. Hieno mandala. Elämys :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva huomata miten eri kuvat pysättävät katsojan, etkä ikinä arvaa mihin tuon tinan tälläsin saadakseni tuon kuvan:)

   Hopeakenkä palasi omaan muotoonsa monen mutkan kautta ja haltija tuskaili ja teki paljon turhaa työtä, kuvaili ja leikkasi ja ihmetteli. Kuvasarja lähti aikoinaan liikkeelle kolmannesta kuvasta. Kiitoksia Uuna. Nyt muistin jopa linkittää itse:)

   Poista
 5. Ohoh, mikä sarja ja ajatus! Hienosti ajateltu ja taitavasti koottu kokonaisuus :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin jo tuossa edellä, että ilman tuskaa en tähän päässyt, silti olen lopputulokseen jotenkin tyytymätön, vaikka helpottunutkin että pääsin viimein pälkähästä:) Kiitos Aina.

   Poista
 6. Hienosti päinvastoin teit tinasen taikamandalan :)
  Kaikki vaiheet ovat kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Miivi. Vaiheet ovat kaikki erilaisia, ensimmäinen oli helppo ja kolmas kuva tuli kun yht'äkkiä tajusin miten hienosti tina sulaa, siinä vaiheessa ei ollut vielä paljon sulannut. Muutenkin kuvailin Uuden vuoden aattoa ja sen eri vaiheit ja loppiainen sujui samaan tyyliin eli kännykkä oli kourassa:)

   Poista
 7. Oih, todella mielenkiintoinen teksti ja tuotos. On nähtävissä vielä koron piikikäs kärki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, ehkä siellä olikin jopa oikea hopeakengänkorko? Itsekin ajattelin sitä samaa. Kiitos Merike.

   Poista
 8. Hieno kokonaisuus. Tykkään erillisesti tuosta sinisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän Orvokki. Minustakin se oli ehkä onnistunein näistä kuvista ja se on melkein originaali, tosin ihan pientä perusvärisäätöä tunnelman vuoksi siihen tein.

   Poista
 9. On kauniita tuotoksia ! Tänä vuonna siis tanssit hopeakengissä ja tinasormus sormessasi vai olisiko se päinvastoin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, toivottavasti niin, vaikka mielialataivaallani onkin aika paljon ohutta alakuloa, joka tosin illalla taas muuttuu kun pikku kaunottaret säntäävät paikalle ja tuovat elämän tullessaan:)

   Ihailen sitä helppoutta millä tomat aidokkaat juttusi syntyvät huiskis haiskis - tuosta vain. Myös pieni lahjasi, joka tuli runokirjan mukana, on ollut monen ihastelun kohteena.

   Poista

 10. Hannun runot ovat koukuttavia, olen löytänyt niistä paljon, saanut paljon. Kuvissasi näkyy runo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Susu:) Runot kantavat usein musiikin tavoin ihmistä ja on kummastuttavaa löytää esimerkiksi jonkun chileläisen runoilijan repivistä tunteista itsensä?

   Poista
 11. beautiful work !
  I like the blue

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Marty. Ehkä näin onkin että sininen on kaunein ja onnistunein, tosin se on osa kokonaisuutta, ja tämän työn ensimmäinen kuva, josta kaikki lähti liikkeelle:)

   Poista
 12. Hi What is it??Its some mystery things right!i think i love the last one with the horseshoe!!!!And the symbols..thanx for sharing!!))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä hevosenkenkä on onnen ja Uuden Vuoden symboli, mutta sehän sulatetaan ja siitä tulee näitä kauniita figuureita, joista voimme ennustaa jotakin tulevaa:)Kiitoksia Anita!

   Poista
 13. Tosi hienosti oletkin tehnyt mandalasi, aivan tosi upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva nähdä Sinutkin Harakka ja etenkin se, mitä kaikkea kaunista ja jännittävää taas omalla sivullasi keksitkin:) Toisaalta on ihan hyvä olla jotakin aikoja poiskin ja meneehän täällä värkätessä aivan turhan paljon aikaa.

   Poista
 14. Peikon miälestä se oli mandala ennen ja jälkeen. Oikein hiano. Oikein virnistitytti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peikko, Sinun kanssasi minulla on joskus vähän puolihämmentynyt olo, koska voit ovelasti sanoa toista ja sitten se ehkä kuitenkin onkin juuri sitä;)

   Poista
 15. Upeat! Pidin ideastasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä, jos kuka tiedät miten ideat aina tulevat ja menevät ja senkin miten pienistä osista kootaan näyttävä kokonaisuus:) Haaveeseen pääseminen vaatii aina paneutumista, pettymistä ja turhaa työtä ja ehkä saavutus ei siltikään ole kuin kalpea kuva siitä kuvitellusta lopputuloksesta?

   Kiitos että pidit, minun piti hakea se koruarpa tänne, mutta unohdin jo matkalla asian..

   Poista
 16. voi hurja sun kaa, noi on kaikki upeita, en oikein tajuu miten nää teit mutta kiitos olen mykistynyt.. kyllä eniten tykkään ylinnä olevasta, jos ymmärsin oikein se oli valamasi tulos , sehän ennusti sinulle valtavaa voimaa ja menestystä! Ehkä tämä onkin oikein sun taiteellisen sisimpäsi voima juttu:))
  Kiitos myös hauskasta kommista blogissani, on se ihanaa kun meillä on tuota jälkikasvua;)) olisi elämä ilman heitä ihan mälsää.. Onnea hienosta mandala ideasta olet kyllä BEST

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hienoa että näet tässä voimaa ja menestystä Aikku:) Tällä hetkellä olen aallonpohjassa, joten usko menestykseen on taas vähän hakusella, enkä ole ollenkaan varma siitä että pääsen suitsait pois vai hautaudunko huolien aaltoihin:) Luultavasti kuitenkin yht'äkkiä löytyy taas joku lautta tai lainelauta, jolla osaankin yllättäen surffata tilanteesta ulos?

   Poista
 17. Uudenvuoden tina on tuonut tekemisen iloa monessa muodossa.

  Toinen mandala vie ajatuksin avaruuteen, järkäleiselle planeetalle.
  Siellä on elämää, uninen pitkä kuonoinen eläin näkyy oikeaalla ylhäällä.:)

  Sininen meri purjelaivoineen on kolmantena, onnen kenkä mukanaan.

  Upeaa luovuutta!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kivoja mielleyhtymiä Sinulla olikaan Hietatar kuonoineen kaikkineen:) Tämä ajatus välähti päähäni tinan valuhetkellä ja ajattelin sitä aluksi vuoden ensimmäiseen taikamandala juttuun, mutta seuraava vihje muutti ajatukseni aivan toiseen suuntaan, joten värkkäsinkin "karkkimandalan" kivistä ja lasista, joihin hain hehkua kynttilävalolla, salamalla ja säädöillä. Kännykkä on siitä ovela kapistus, että sillä joko onnistuu tai ei?

   Ylimmän kuvan otin kyllä lainakameralla.

   Poista
 18. Näin sormuksen jossa luki. "Enemmän kuin eilen vähemmän kuin huomenna minä..." se oli kihlasormus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa olisi ollutkin niin? Oikeastaan ihmisen pitäisi rakastaa juuri kuten sanot, mutta elämässä se vain on niin kovin vaikeaa? Ehkä erotessa ja tavatessa kannattaisi muistaa sekin (ja tarkoitan nyt erikoisesti itselle hyvin rakasta ja tärkeää ihmistä) että jokainen kerta pitäisi olla kuin ensimmäinen ja viimeinen?

   Poista
 19. Joka päivä oppii uutta - vanhakin :) Tulin siihen tulokseen kun katselin tämän kuvasarja kunnolla läpi. Todella mielenkiintoinen ja jännittävä tekotapa sisällöstä puhumattakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Selma:) Kädentaitojasi paljon ihailleena pidän tätä kommenttia kyllä aika hyvänä saavuksena, vaikka jos aivan rehellisiä ollaan, niin viimeinen kuva ei mielestäni ollut aivan sitä, mitä olin hakemassa, mutta ehkä tuo mustavalkotunnelma pelasti sitä jonkun verran.

   Poista
 20. Joskus joku jossakin, purki ajatuksia sanoiksi näin!
  "Muista eilistä, unelmoi huomisesta, elä tätä päivää"
  Viimeisen kohdalla unohtuu ensimmäinen, joten jäljelle jää....
  "Intruder"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, nyt minulla tuli kamala tunne siitä, että tämä "joku joskus jossakin" on kurkistanut elämääni ehkä tarkemmin kuin olen ajatellutkaan?
   Jäljelle jää tämä hetki, muutahan meillä ei olekaan? Ehkä jäljelle jää myös rakkaus, joka tosin kolhittua ja kivistä sydäntäni kiertää kuin kissa kuumaa puuroa, mutta pääasia että kiertää?

   Poista
 21. Vau! Miten sinä tuon teit??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihmettelystä Tuulento:) Muistin yht'äkkiä vanhan taian, jossa syöksytään aikakuiluun ja oli vähällä etten jäänyt tuonne 1960-luvulle, mutta onneksi pääsin takaperin takaisin...

   Poista
 22. Tuntuu, että uudenvuoden taikatina on muuttunut sadunomaiseksi vaeltamiseksi halki avaruuden päätyen takaisin arkeen ja hopeakengäksi.
  Mitähän tapahtuisi, jos oikeasti voisi käydä muuttamassa eilistään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniisti sanottu aimari.

   Joskus sitä leikillisesti tai myös synkkänä hetkenään ajattelee ja rukoilee että voisipa päästä takaisin johonkin tiettyyn aikaan ja hetkeen ja valita aivan toisin, ehkä jopa vanhemmat? Mutta tämä on tuhoon tuomittu ajatus, koska luultavasti tekisi samat virheet ja valinnat kuin on jo tehnyt, sillä eihän tätä tietoa tai kokemusta mitä nyt on, kuitenkaan ehkä olisi? Jos tekisi toisin menneessä, nykyaika muuttuisi omalta kohdalta aika radikaalisti?

   Paluu Tulevaisuuteen oli tämän mandaloinnin työnimenä ja samannimisessä elokuvassa tätä asiaa käänneltiin kivasti ympäri ja ampäri. Hieno elokuva.

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜