Lemmikit, luonto, historia, kirpputorilöydöt, kirjat, juhlapyhät, vuodenajat, noitavainot, sadut, perinteet, valokuvaus, Taina Marjasen tontut, noita-akat, jouluhullu kyökkipiika, juhannus, vappu, pääsiäinen, pyhäinpäivä, halloween, meri ja Pyhäjoki

lauantai 21. helmikuuta 2015

HAURAS

lyhty, jäähile,
PIENI LINTU heitti haastesanaksi HAURAS. Linkin takaa löydät lisää haurautta:)

heijastus, vanhat lasit, lasi

muumipappa, rikki, sirpaleet

Ehkä otin haasteen liian kirjaimellisesti, sillä paiskasin muumipapan jo lattialle ja seuraavaksi heitän ehkä Fazerin mukin seinään, niin loppuu sekin hullutus:) Tämän sortin haasteet tulevat vähän kalliiksi:)

66 kommenttia:

  1. Vaikka haurautta pitikin kuvata, kyllä 2 ensimmäistä kuvaa olisivat riittäneet. Muumi-kuva on erikoinen ja kuvaava, mutta ei sitä aiheen takia sentään tarvitse tavaroitaan hajottaa :)

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kristiina ja olet oikeassa, ei haasteen vuoksi tarvitse mitään särkeä eikä varsinkaan toisen omaisuutta, kuten tässä nyt kävi. Kuva on viime vuodelta kun kuvasin muumia vähän liian innokkaasti:)

      Poista
  2. Jäälyhty...hiottu lasi...keramiikka! Ovat todella hauraita, kuvasi ovat upeita!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan oikein. Vanhat lasit vitriinissä, joihin on hiottu kukka- tai tähtikuvioita. Ovat peräti yli 70 vuotta vanhoja ja hyvin hauraita. Äidin ja isän kihla- tai häälahjuksia. Siinäpä se Muumi pötköttää pikku palasina, ei kyllä naurattanut silloin ollenkaan.

      Poista
  3. Saa ton viellä korjattuu, helposti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä sen olisi voinut liimatakin, mutta palat murentuivat osaksi reunoilta, joten kovin häävi se ei olisi ollut. En tiedä menivätkö palat roskiin.

      Poista
  4. Auts, muumipappaa :( Eka kuva on kaunis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kirsti. Siinä on jäätä ja tulta, mikä on kaunis yhdistelmä. Siinä on jotakin ikuista kauneutta, jota ei väsy katsomaan, samaa mitä on nukkuvan lapsen kasvoissa tai virtaavassa vedessä...

      Poista
  5. Ihanan haurasta jäätä ja lasia. Voi muumipappa raukkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Päikkä. Hauraus tulee sulavasta jäästä ja Muumipappa otti päikkärit vähän väärässä paikassa. Putosi kivilattialle ja Pox!

      Poista
  6. Ensimmäinen kuva on taiteellinen ja kaunis. Sen voi nähdä abstraktina maalauksena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huurre ja tuli taikovat aina kuvia ja kuvioita, joita helppo mieltää monella tavoin. Otin hyytävän kylmänä pakkaspäivänä lyhdyn sisälle ja päähän pälähti kuvata sulava huurre äkkiä kun sytytin kynttilän. Oli vähän kiire että ehtisin kuvata ennenkuin jää sulaa liikaa, kuvakulma oli ensin päin brinkkalaa, mutta sitten se jotenkuten onnistui. Kiitoksia Uuna ♥ .

      Poista
  7. No jopas jotakin...;(
    Kiitos postauksesta silti! ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aili, mutta miksi niin - jopas jotakin? Tässä oli nyt enemmän kuvia kuin sanoja, eli alan pikkuhiljaa oppia tavoille, muumi oli vahinko, jos sitä ihmettelit.

      Poista
  8. Älä ihmeessä enempi ala testaamaan haurautta. Kyllä sitä tulee hyvin esille jo näissä kuvissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu pitää vähän varoa Aimarii. Mutta vahinko ei tule kello kaulassa ja joskus tulee vaikka kello onkin kaulassa:) Ja niin kävi tässäkin. Muumikuva oli kyllä niin hukassa että tein paljon töitä että sen viimein löysin kun muistin kuvanneeni sitä ennen ja jälkeen sirpaleiden.

      Poista
  9. Voi pappaparkaa.. Kauniisti olet haurauden ikuistanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Qaws. Papalle kävi vähän huonosti:( Muut hauraudet pysyivät onneksi (vielä) kasassa kuten mukitkin:)

      Poista
  10. beautiful images
    sorry for the last

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Marty, muumipappa särkyi ja se oli ikävä juttu, koska ei ollut edes omani.

      Poista
  11. Kauniisti olet haurautta kuvannut, muumipapankin uhrannut haurauden attarille. Älä sentään seiniin ala heitellä, tulee kallis remontti. Huh, ihan alkaa pelottaa mitä seuraavaksi aiheeksi antavat :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sirokko, minua nauratti tuo seiniin heittely ja nuorempana tulikin joskus muutama lentävä lautanen heivattua seinään, mutta sitten alkoi säälittää hupeneva hääastiasto.. Tämä Muumi tipahti kuitenkin kivilattialle ja ihan itsekseen:). Seuraava aihe onkin aika synkkä, suorastaan musta! Huu..

      Poista
  12. Aivan ihana tuo ensimmäinen kuva! Voi muumipappaa.. !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuitiina, jotenkin nyt tuntuu ettei olisi ehkä kannattanut muuta laittaakaan. Muumille kävi vahinko, onneksi löysin suhteellisen edullisesti toisen sen tilalle.

      Poista
  13. Muumitkin ovat hauraita.:.) Kaikki on haurasta. Koko elämä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsuuden hauraus peilaa koko elämää ja elämän hauraus korostuu myös äkillisissä menetyksissä. Kiitos Anna.

      Poista
  14. Ylin vetosi minuun, hauras kuin ihmiselämä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Mustarastas. Hauraus on monesti myöskin vahvuutta, vaikka mielikuva läpinäkyvästä tai särkyneestä onkin hyvin ilmeinen. Tämä on tietenkin oma käsitykseni ja sen takia laitoin nämä kolme erilaista näkymystä asiasta.

      Poista
  15. Huh, rauhoitu nyt hyvä ihminen, tuo tulee todellakin kalliiksi!! Vaikka mitäpä sitä ei tekisi näiden haasteiden vuoksi :D

    Hauras elämän liekki tuossa ylimmässä kuvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta kuin asiaa Susu:) Kalliiksi käy tämmönen turha paiskominen, mutta onneksi tuo muumifiguuri ei ollut oma:) Minusta oli jännä juttu, että tämä haaste meni yllättäin syvemmin elämään ja sen katoavaisuuteen.

      Poista
  16. Ensimmäisessä kuvassa on valoa ja lämpöä ja erittäin kaunista haurautta niiden lisäksi. Toinen kuva miellyttää minua myös kovasti, siinä näkyy hienona sekamelskana hiottua haurasta lasia. Muumipapan paloissa ei sinänsä kuvittelisi olevan mitään kovin erityistä, mutta tosin kauniin kokonaisuuden olet niistäkin onnistunut tallentamaan kuvalle! Hienot ja mielenkiintoiset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava juttu Sirpa, että analysoit myös toista kuvaa:) Kuvasin lasit vähän alaviistoon, minkä vuoksi vitriinin lasiovet ja lasinen hylly ottivat jännittäviä heijasteita, mikä minusta oli ehdottomasti parempi kuin pelkistetty kuva ohuista laseista. Ja olet oikeassa, muumipappa on vain särkynyt, eli se kuvaa tavallaan haasteen lopputulosta jossakin mielessä.

      Poista
  17. Huh... voi muumipappa parkaa... kovin kirjaimellisesti otit haasteen :O
    Eka kuva on upea ja vanha lasi on aina ihanaa. Hieno vastaus haasteeseen tosin hieman surullinen tuon muumin vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muumipappafiguuri oli lahja, jonka vuoksi särkyminen harmitti sen omistajaa että tietenkin myös minua kriminaalia, joka en osaa ottaa edes kuvaa särkemättä kuvauskohdetta:) Esineet ovat kuitenkin vain esineitä ja joskus ne voi hyvinkin korvata toisella vastaavalla, mutta pelimarkkojahan se aina vaatii. Kiitoksia myötätunnosta Ame:)

      Poista
  18. Hienot kuvat. Ensimmäinen on ihan huippu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset Arleena:) Kun otin kuvan, ihastuin siihen itsekin (otin tietenkin useampia) ja ole hyvin tietoinen siitä, että kuvistani puuttuu monesti vaadittava terävyys, jonka saa vain kunnon putkilla ja oikeaoppisilla säädöillä ja etenkin taidolla, jota minulla teknisemmän kameran kanssa ei ole ollenkaan ,joten siinä mielessä en ole mikään valokuvaaja.

      Poista
  19. Mustis, olin täällä eilen, mutta...unohdinko kirjoittaa;) Siis tuo eka kuva on ihan mykistävä <3 Siinä on vaikka tuelvan joulun kortti. Sanasta hauras tulee nyt vain mieleen, miten hauras on elämä täällä. Ystäväni mies kuoli viime keskiviikkona ja rankka syöpä tuli ihan puskista. He valmistelivat elämänsä unelmaa eli maailmanympärimatkaa ja sitten kaikki muuttui kuin salamaniksusta...Lähden aamulla postittamaan voimarunoa, yhtä tiettyä runoa...

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohdit kyllä:) Ihana juttu että palasit takaisin Leena ♥ Se sopisi kyllä joulukortiksi, hyvä idea, tosin voi olla ettei kuva teknisesti läpäise seulaa, Olen joskus laittanut kortiksi kuvia ja siinä vaaditaan tietyn tasoinen kuva.

      Olen pahoillani mainitsemastasi surullisesta asiasta, ne ovat hyvin rankkoja juttuja ja niiden myötä me näemme miten hiuskarvan varassa tulevaisuus, unelmat ja elämämme loppujen lopuksi ovat. Kiinnosti tuo runosi, sillä monesti lohdutuksen sanat ovat hyvin hakusalla kun on niiden aika. Usein pelkkä läsnäolo ja hiljaisuus riittää, jos voi ja pystyy menemään surevan luo. Monesti tuntuu että kaikki sanat ovat niin turhia. Joskus taas yllättyy miten sanat kohtaavat ja lohduttavat yksinäistä ja surevaa..

      Poista
  20. Sinähän hurjaksi rupesit : ) Muumin elo oli yhta hauras kun meidän ihmistenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Harry, minä olen vähän hurjamarja joskus, mutta yritän rauhoittua:) Ihmiset ovat usein särkyneitä särkyneessä elämässään, kuten muumipappakin nyt tässä. Ihmiset teippaavat useinpahimmat haavansa itse, eikä särjetystä enää helposti eheydy ilman kipua.

      Poista
  21. Kivat kuvat! :) Voi pappa-raukkaa! :D Pidin tuosta ekasta enite.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pieni Lintu ♥ Papasta tuli entinen, mutta onneksi löytyi kirpputorilta kohtuullisen hintainen tilalle, koska tämä ei ollut omani. Olisi ehkä kannattanut laittaa vain tuo ensimmäinen;)

      Poista
  22. Voi Muumipappaa ja kääks omistatko Fazumukin!!!!!!!
    Aurinkoista viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Tiia ja aurinkoa omaakin elämääsi. Taidan pitää salaisuutena tuon Fazujutun:) Aika mielettömiä summia muuten tarjoillaan tästä mukista ja siitä kehdataan pyytää jo 5000 euroa ja sitä myyty kuulemma yli 3000 tuhannella? Ei voi tajuta.

      Poista
  23. Upea tuo ensimmäinen kuva. Siitä välittyy ihanasti jään hento hauraus! Voihan muumipappaa. Oikea shokkihoitokuva muumifanaatikoille, hehe ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Heidi, kivasti hoksattu tuo shokkihoito, ehkä siinä oli vähän sellaista taka-ajatusta, mutta kuvittele jos siinä olisi ollut Fatzerin muki, niin se olisi ollut varmasti vuoden kuva:)

      Poista
  24. Vastaukset
    1. Kiitos Tuta, yritin värkätä erilaisia haurauksia täysin erityylisillä kuvilla:)

      Poista
  25. Une folie est hors de tout calcul, c'est ce qui en fait le charme ou la catastrophe. Ta première photo est une très belle création. Belle semaine à toi, Mustis. Amitiés.

    Roger

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, Roger:) Jää ja tuli ovat aina kaunis yhdistelmä..Tove Janssonin kirjat ovat laajentuneet astioiksi, figuureiksi ja oheistuotannoksi. Myös Ranskassa (Muumit Rivieralla) ne saivat hienon vastaanoton:) Toivon mukavaa kevättä ja onnellista viikon loppua Sinulle Roger ♥

      Poista
  26. Muumi on mennyt irtipoikki katki, eikä sitä voi ehjätä. (sanonta perustuu aikojen takaiseen pikkupojan pelästyneeseen lausumaan, kun yhdeltä toiselta murtui käsi)

    Hienoja kuvia!



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset Riku:) Eipä voi enää pätevämmin sanoa kuin "irtipoikkikatki, eikä sitä voi ehjätä". Muumi halusi hypätä kivilattialle intensiivistä kuvaajaa pakoon ja... Taisi olla muuten oma kokemuksesi tuo mainitsemasi ehjäysjuttu?

      Poista
    2. Ei ollut omakokema, vain omakokeneelta kaverilta kuultu.

      Poista
    3. Anyway, hieno sanonta, joka jäänee käyttöön:) Lapset ovat muutenkin niin mallikkaita näissä ilmaisujutuissa.

      Poista
  27. Kauniit kuvat olet löytänyt esittämään haurautta.Eka on ilman muuta hieno, mutta tykkään myös toisesta kuvasta, olet sen kuvannut niin hienosti, että lasin ohuus ja hauraus ihan näkyy ja tuntuukin.
    Ja voi muumipappa parkaa!
    Hyvää viikonloppua sulle , itse täällä vielä olen jännityksestä kankeena, mutta ehkä jo sitten maanantaina saan tietää...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ystäväni, toivon kestämistä odottamiseen, sillä se on todella hermoja raastaavaa aikaa ja tietämättömyys on aina pahinta. Mutta uskon ja toivon että kaikki järjestyy silti parhain päin ♥

      Ihana että kehuit kakkoskuvaa, sillä näin todella vaivaa sen ottamiseen, aivan eri tavalla kuin ensimmäisen kuvan kertalaukaisuun. Hiotut lasit ovat todella ohuita ja hyvin hauraita. Ne kruunaavat juhlahetket, tosin joulunakaan en muistanut ottaa näitä käyttöön kun oli jotakin jouluaiheisia laseja ja isommista perhejuhlista on enää haalea muisto, sillä minulle tulee enää vain kolme henkilöä jouluaterialle.

      Poista
  28. Hienot, onnistuneet kuvat. Ensimmäinen kuva on suosikkini. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia S. Willberg:) Ensimmäinen kuva olikin monien suosikki ja se oli myös kuva, jonka ajattelin alunperin julkaista ilman muita kuvia, mutta sitten hain aiheeseen lisäsyvyyttä ja se teettikin turhan paljon työtä, koska muumi piiloitteli eräällä muistitikulla, vaikka luulin että olisi ollut koneella.

      Poista
  29. I like very much the top photo, great detail !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I'm glad your visit Karl, and thank you lot of comment. The first image was the most popular:)

      Poista
  30. Kristalliurut hiljaa soittaa,
    vain hauras minäni sen kuulla koittaa.
    Sydänhuoneessa kyyneleet sateen.
    "Intruder"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniisti riimitelty, kiitoksia Anonyymi ♥ Varsinkin tuo loppu jysähti kuin pommi: "sydänhuoneessa kyyneleet sateen". Olen ehkä kerännyt jo suurimman osan heittämistäni kivistä ja itkenyt nauruni itkuksi.

      Nyt olisi toisen vihjeen aika ja toivon että siinä jotakin, mistä saan kiinni:)

      Poista
    2. No, se oli kaunis kesäilta, motoristi matkalla maantien.
      Kaunis neito ja suudelmin suljettu ilta sekä
      kuitti kuppilan, jossa luki "plaza de mustis"
      Kiitos siitä... "intruder"

      Poista
    3. Kaunis kiitos:) Nyt sytytti! "oli heinäkuu ja kolmeen tanssittiin..♥♥♥" tai oikeammin motoristi hinasi tanssilattialla "neitoa" (kauneus lienee katsojan silmässä) jolla oli kettinkiä suussa ja kaksi vasenta jalkaa:) Muistelen, että business controller-juttujakin sivuttiin ohimennen. Voi vitsit että olen tehnyt töitä löytääkseni Sinut:)

      Poista
  31. Heh. Aina kun rikot muumin tai mukin, saat tilalle yksilöllisen palapelin, sellaisen, jota ei ole kenelläkään muulla. :) Peikolla on paljon sellaisia palapelejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peikkomaisen positiivista:) Se on totta, että näitä pelipalasia on tullut jo aika paljon elämän aikana. Me taidamme olla itse kekänenkin muumin tapaisia ainutlaatuisia palapelejä. Kiitoksia Peikko♥


      Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜