perjantai 30. lokakuuta 2015

PIILOSSA

irja
PIENI LINTU halusi että leikimme piilosta ja sehän onnistuu meikäläisellä heti kun joku tähtää kameralla. Enhän minä muuten, mutta pelkään että särkyvät vielä kalliit vehkeet. Niin kävi kerran passikuvan otossakin.)

Kysyin naapurin pikkupojalta originaalikuvasta, jossa oli nauravia kaunottaria mukana ennen rajausta, että arvaako hän missä istun. Hän tiesi heti ja kun utelin että mstäs sen tiesit kun ei naamakaan näy, niin hän ilmoitti että tuosta peruukista! Onneksi mies ei ollut paikalla, sehän olisi revennyt heti, hän kun hyväntahtoisesti leukailee että hiuksissani on ikuinen Sue Ellen look:) 

siili syö, ahmatti, siili

hautakivi, kuva kivessä, irja

Pyhäinpäivän kunniaksi julkaisen tämän kesäisen kuvan hautausmaalta. Kuvaaja on piiloutunut hieman ovelaan paikkaan. Kuvissa kummitteli itsepäisesti joku vaalea heijastuma, mikä sopii sekin Halloveen tunnelmaan:)

Tove Jansson, Näkymätön lapsi, kirja
Tämän kirjan tyttö muistuttaa minua monella tavalla. Hänkin oli piilossa ennenkuin hänet rakastettiin esille. Tämä on kaikkien piilossa olevien, haavoittuneiden tyttöjen jos poikienkin tarina.

Se kertoo siitä, miten Ninni muuttui jälleen näkyväksi rakkauden ja hyväksynnän myötä. Kirja on vuodelta 1962 ja se sisältää muitakin ihastuttavia tarinoita.

" Mokomakin suloinen, tyhmin, hupsuin ja virheellisimmin kasvatettu lapsi, jonka milloinkaan olen nähnyt, oli hänellä pää tai ei" motkotti Muumipappa tutkiessa purtua häntäänsä.


49 kommenttia:

 1. Onko molemmilla piikit pystyssä ja varoitus, älä lähesty minua. Toisella näyttää kyllä olevan pehmeät piikit ja pojan kommentista päätellen myös.
  Onneksi näitä näkymättömiä rakastetaan esiin yhä ;-)

  Tuttu nimi kivessä, mutta varmaan samannimisiä on jonkin verran, vaikka ei ihan tavallinen nimi olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoksasit sen hienosti Uuna. Itsetuntoni on välillä ihan nolla ja sehän nostaa heti pakene-taistelu reaktion esiin:) Poika sanoi sen varsin ihanasti ♥

   Tuo sukunimi oli hyvin paikallinen (noin 170 nimeä Suomessa) mutta nykyään se on levinneempi ja tunnetumpi, vieläkin saa aika usein pyynnöstä tavata jos on jossakin etäämmällä ja ellei, niin väärin kirjoitetaan. Kiitoksia Uuna ♥

   Poista
 2. Tuolla nimellä on tietty merkitys.
  Kuulin sen joskus 25v sitten pohjoisessa.
  Tiettäkö Mustis tahi muut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kiinnostuksesta Pedro :) Sen lisäksi nimi tarkoittaa jonkun selityksen mukaan pellon viirua eli kyntövakoa, se on saanut kunniaa varsin tasokkaiden lehti-ihmisten ja erään filminikkarin myötä, se on myös yhdysnimenä eräässä taiteilijanimessä. Tarkempaa merkitystä en tiedä.

   Sen muistan että pappi juoksi hädissään tooga tuulessa heiluen juuri ennen vihkimistä minun luo ja kysyi että mikähän on oikeaoppinen tapa kysyä tahtoasi, otatko tämän Viirteen vai Viirretin. Mietin vähän aikaa ja ajattelin että voisi olla kysymättä koko asiaa:) No ei vaiteskaan, käsin käyttää ensimmäistä vaihtoehtoa.

   Poista
  2. Minun kuulemani kuvaus tuolle paljonpuhuvalle nimelle oli `Kaukainen näkymä siitä, missä tunturi loppuu ja seuraava alkaa. Se yhtymäpiste.

   Poista
  3. Wautsi vau, sehän sopii tosi hienosti. Kiitoksia tiedosta Pedro ♥ Nomen est omen, vaikka nimi tulikin avioliiton kautta. Oli tarkoitus säilyttää tyttönimi, mutta pappi oli teilannut ystävättären tämän suuntaiset pyrkimykset, joten en jaksanut ottaa asiaa edes puheeksi.

   Poista
  4. Minä pidin oman sukunimeni, on niin uhumakkaan eteläpohojalaanen nimihirvitys.

   Poista
  5. Kumma juttu että pappi hyväksy? Etunimi on kyllä tuttu, mutta sukunimestä ei ole mitään hajua:) Isotalo, Rannanjärvi, Haapoja, Pukkila ja Sutela tulevat mileen.

   Poista
 3. Monenlaista piiloa, tuo hautakivikuva on kyllä upea.

  Sue Ellen-look...kääk, minulla on kerran ollut Pamela-look, kun kampaaja innostui föönaamaan...huh, se oli suoraan suihkuun, kun pääsi kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Susu ♥ Kyllä minua vähän hirvitti tuo hautakivikuva jälkeenpäin. Mietin että onkohan se hyvän maun rajoilla vai ei, mutta minut tuntien sillä ei ole suurtakaan merkitystä. Ajattelin tulla viimeinkin kaapista ulos, kun luurangotkin on suurelta osalta jo tuulettu, vaikka en hevillä mustaleskilookista luovu:)

   Monesti kampaajatäti laittaa hiukset liian siistiksi, pieni villeys on paikallaan myös hiuksissa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitoksia Pieni Lintu ♥ Haasteen aihe oli varsin kiva. Ensin kuului vain helinää jne.. Tarina Ninnistä on varsin ihana ja ko kirjan kuvitukset mukavia. Eräällä miehellä on täällä sen niminen koira :)

   Poista
 5. Hieno monipuolinen toteutus teemasta !
  Vaikuttava hautakivikuva. Kaikki kuvat
  ja tekstit mainioita. Olen täynnä ihailua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Rita ♥ Siili oli ykkosehdokas ja sitten löysin tuon kuvan, jossa olin tyttöjen kanssa Kiminkisen luennolla. Inhoan kuvaamista ylikaiken, nättinassuilla se on aina helpompaa kuin meikäläisellä.

   Poista
 6. darling mustis - tänään kaiken lisäks on - olis - mun pikkubroidin syntymäpäivä, viideskymmenesyhdeksäs...sytyttelen flunssaisena himassa kynttilöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toipumista Taivis-darling ♥ Minäkin sytytin kynttilät kotona, mietin menisinkö iltakirkkoon, mutta jotenkin se vain jäi. Himangalle en päässyt, enkä kyllä pyrkinytkään. Ehkä joku laittoi kynttilän myös sinne, ainakin toivon niin. Kun luin kommentin minulla tuli elävästi mieleen eräs joululaulu kun sen sanat sopivat Sinuun ja veljeesi

   "En mä ole, lapseni, lintu tästä maasta,
   olen pieni veljesi, tulin taivahasta.
   Siemenen pienoisen, jonka annoit köyhällen,
   pieni sai sun veljesi enkeleitten maasta."

   Poista

   Poista
 7. Tunnelmallinen, hieno postaus pyhäinpäivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Petriina ♥ Kuten yllä sanoin, tuo hautakivikuva mietitytti nimen julkistamisen ja muun vuoksi, toisaalta onhan täällä nimi ollut näkyvillä jo pitemmän aikaa:)

   Poista
 8. Upea kuva, kiitos Mustis! ♥♥
  Rakkaus ei koskaan häviä...♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Aili ♥ Olen monesti miettinyt menneisyyttä ja kiviä, joita se antoi kannettavakseni. Ja se toi hyvin konkreettisesti mieleen Saarnaajan viisauden:" Aika on heitellä kiviä ja aika kerätä kivet. Aika on syleillä ja aika olla syleilemättä. Aika on etsiä ja aika kadottaa. Aika on säilyttää ja aika viskata pois." Kaikella on oma aikansa maan päällä, niin myös rakkaudella:)

   Poista
 9. Ninnistä tuli sitten loppujen lopuksi aika riiviö :D

  with love, Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Jenni ♥ niinhän siitä kävi. Monesti särkyneistä tytöistä, jos pojistakin kehkeytyy vähän riiviöitä, ehkä se tulee uskaltamisen myötä. Tässä Ninni puri Muumipappaa häntään sen takia että halusi puolustaa Muumimammaa:)

   Poista
 10. hyvin oivallettuja kuvia aiheeseen---piilossa.. muistotkin ovat aikaajoin piilossa, kuin hieman varjossa kunnes palaavat valon kirkastuessa, heräämisen pienessä tuokiossa..hyvää pyhäinpäivää mustis..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Aikku ♥ Muistot ovat monestikin hyvin viiltäviä ja kipeitä ja niitä on vaikea tukahduttaa. Nyt ajattelin viimeinkin riuhtaista kunnolla, josko näkisin kauempaa vähän selvemmin. Mitään poppakonsteja elämässä ei kuitenkaan ole, joskus mietin miksi minun piti odottaa näin kauan. Pyhäinpäivät menivät vähemmän pyhästi eli kirkossakaan en käynyt..

   Poista
 11. Kirja olisi varmaan todella mielenkintoinen lukea.Hautakivikuva on niin todella hieno, että oikein sitä jäin katsomaan pidempäänkin!
  Hyvää Pyhäinpäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on ihmeellinen sekoitus tarinaa ja viisautta, suosittelen sitä lämpimästi, se sopii aikuisille yhtä hyvin kuin lapsille ja se avautui minulle aivan eri tavalla aikuisena.

   Jännitti oli tuo hautakuva, meinasin kättelyssä poistaa sen heti, kun ajattelin ettei sitä kukaan ehkä ymmärrä. Mutta mitä väliä, miksi pitää elää muiden ehdoilla ja hakea hyväksyntää uskaltamatta elää. Ei sovi tuuliviiri lookiin ollenkaan, joka kuvittelin joskus olevani ja silloin uskalsin lupia kyselemättä. No, vähän huonostihan siitä sitten kävikin.

   Lämmin kiitos Harakka ♥

   Poista
 12. Tosi mielenkiintoisia kuvia aiheesta piilossa. Hyvin toteutettuja myös. Varsinainen otos tuo hautausmaakuva, mutta kyllä siili vie tällä kertaa pisteet kotiin.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina ♥ Siilejä olen seurannut paljon ja kuvannut jonkun verran. Tässä oli vähän kesympi yksilö kyseesä, joten kuva onnistui palukallakin, vaikka se on aika "hidas" eli liikkuvia otuksia ei aina onnistu kuvaamaan.

   Poista
 13. Oivallisia kuvia töhän aiheeseen! Täälläkin yksi joka mieluummin jättäytyy kuvista pois, ainakin jo näillä vuosirenkailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut ovat oikeita linssiluteita ja tykkäävät poseerata joka lähtöön. Se on tavallaan käänteinen versio siihen ettei halua tulla kuvatuksi. Olen leuhkinut usein sillä, että saan kenestä vain edustavan kuvan, jopa itsestäni ja vaatii kyllä jo taitoa:) Kiitoksia Anja ♥ kiva että on kohtalotovereita:)

   Poista
 14. Kaunista fonttia hautakivessä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään wanhasta präntistä, etenkin schwabachista ja fraktuurasta, ne ovat niin kauniita. Kun hankin kiven niin kysyin että saisko fraktuuralla ja ilahduin siitä, että goottilainen kirjaisinmalli oli tullut myös heidän valikoimaansa juuri siihen aikaan. Kiitoksia Una ❤️

   Poista
  2. Ui ja tuosta vastauksestani puuttui että miekin tykkään tuosta kirjasta... Mie oonkin sellainen... =)

   Poista
 15. Hyvä postaus pyhäinpäiväksi. Tulee mieleeni "Viisaat istuvat varjossa", mieluiten minäkin sivusta seurailen nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Anja ❤️ Kamerat pilaavat hienot tilaisuudet häistä hautajaisiin. Ymmärrän hyvin että joku nimetty kuvaaja hienotunteisesti kuvaa osan tilaisuudesta, mutta jatkuva räpsintä ja valokuvausterrori vaikuttavat hyvin kiusalliselta ja se loukkasi minua miehen hautajaistilaisuudessa syvästi. En ole koskaan nähnyt niitä kuvia, enkä halua ikinä nähdä.

   Poista
 16. Mukavasti piilotellen lähestyt tätä Piilossa-aihetta.
  Hautakivikuvan eteen minäkin pysähdyin. Kaunis, herkkä otos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret Kiitokset Aimarii ❤️ Leikin piilosta koko rahan edestä:) Huomasin vahingossa että heijastun hautakiveen kun kuvasin kukkia.

   Poista
 17. Hieno postaus.
  Kaikki kuvat ovat kauniita, mutta hautakivikuva on kyllä ihan erityinen.
  Tove Janssonin kirjoissa on paljon viisautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus julkaisen kuvan, jonka haluaisin poistaa heti ja usein se on ollut puhuttelevin tai jotenkin kiinnostavin kuva, tämä yllättää minut aina. Toven kirjat avautuvat monella eri tavalla. Lapset kokevat ne jännittävinä ja itse löydän merkityksiä, joita aikuinen voi oman elämänkokemuksen, pelon tai surun kautta löytää ja ihastun joka kerta. Kiitoksia Sara ❤️

   Poista
 18. Mainioita piilottelu kuvia.

  Hautakivi kuva on lempeän kaunis.

  Halloween meni krääsäilemättä. Kynttilän sytytin ja muistelimme rakkaita pois nukkuneita.

  Hyvää marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halloveen oli ja meni kohdallani hyvin eleettömästi. Eräs tuttu ja läheinen lähti tämänkin pyhäpäivän aikana katsomaan taivaallisia kynttilöitä. Niin kulkevat ilo ja suru käsi kädessä. Kiitoksia Liplatus ja valoa elämääsi ❤️ Marraskuun pimeyteen syttyvät kohta ensimmäiset jouluvalot.

   Poista
 19. Hienot kuvat! Erityisesti heijastus hautakivestä on oikein osuva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heijastuksen huomasin vahingossa kun kerran aiemmin kuvasin hautakiveä, siinä oli paljon hienompi kokonaiskuva, mutta tämä oli kesäinen ja sopi mielestäni hyvin tähän pimeyteen. Lämmin kiitos Emonen ❤️

   Poista
 20. Rakastamalla esiin - näin se on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä mielleyhtymä tuli heti mieleen Ninnistä ja sehän sopii hyvin meihin jo lapsena särkyneisiin ❤️

   Poista
 21. Huh, Sue Ellen! Hautakivi on jännä, mutta onneksi ei pelottava. Lapsuuden kirjoista varmasti monelle on jäänyt joku tärkeänä mieleen. Minä muista Pikku naiset, koska meitäkin oli 4 sisarusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kaari ❤️ Pikku Naisia on tuttu kirja minullekin, neljä siskosta oli meitäkin vaikka emme yhdessä lapsuutta eläneetkään. Lisäksi yksi kestosuosikki oli Kotikunnaan Rilla, joka kuului Anna sarjaan. Puhki kuluivat myös Tarzanit, Robin Hood etc ja iki-ihana Myrskytuuli sanan varsinaisessa merkityksessä, mitä vm kirjaa olen hakenut monesti, mutta eipä ole vastaan tullut.

   Hyväntahtoinen Sue Ellen leukailu ei ole vielä tuottanut toivottavaa tulosta, koska otan tyvikohotuksia aina silmä välttää:)

   Poista
 22. Hyvin havainnollistavia piilottelukuvia. :) Oma huomioni kiinnittyy tuohon "piilossa olevaan" siiliin. :) Toivottavasti sai vedettyä itsensä myös pois "piilostaan" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JPK ❤️ Siili ahmatti syö kissanruokajäännöksiä tuosta purkista ja ne kyllä pääsevät pahemmastakin paikasta pois ja ulos, olen nähnyt miten littaneksi ne osaavat mennä liukuessaan esimerkiksi terassin aidan alitse.

   Poista

TASSUNJÄLKI ja HAUKKUMINEN tähän - kiitos 💜